Din cauza vremii sau a produselor cosmetice nepotrivite ne putem confrunta cu roșeață, ten iritat sau cu apariția petelor pe față. Pentru a rezolva această problemă inestetică există soluții mai puțin costisitoare, inclusiv tratamente pe care le puteți realiza chiar la voi acasă.
Medicul dermatolog Ina Sosoaca vă dezvăluie cum puteți scăpa de problemele cu tenul, mai ales dacă pielea voastră este una sensibilă. ” Dacă tenul dumneavoastră este sensibil, aplicarea oricărei creme noi, puțin mai agresivă, sau expunerea la soare pot provoca înroșirea pielii, creșterea sensibilității și mâncărime. Asta înseamnă că trebuie excludeți orice substanțe noi, creme care conțin acizi sau retinol. Demachierea trebuie făcută cu grijă, fără frecare puternică, cu creme demachiante moi. Se recomandă folosirea apei termale, apei micelară și evitarea oricărui tip de scrub. Aplicați produse dermato-cosmetice reparatoare care conțin complexuri speciale din uleiuri naturale, madecasoside, rezervatrol, panthenol, cupru, magneziu, arnica, de 2-3 ori pe zi cel puțin 5-7 zile.
Puteți sa folosiți și o reteta simplă, de casă: În 250 de mililitri de apă preparați un ceai concentrat din două pliculețe de ceai verde și două de mușețel. Pisați două pastile de aspirină pe care le diluați în ceai. Aplicați pe pielea iritată comprese cu ceai timp de 10-15 minute (la temperatura corpului), acestea este necesar să fie reîmprospătate o dată la 2-3 minute. Compresele nu se introduc în ceai, se toarnă ceai peste ele. Pielea se limpezește cu apă călduță doar dacă este neapărat necesar. Ceaiul preparat poate fi folosit o singură dată, deoarece își pierde proprietățile relativ repede. Protejați pielea de soare cu protecție min SPF 30. Evitați expunerea la soare, vânt puternic, frig, poluare, căldură excesivă, sauna, masaj facial. Dacă iritația persistă mai mult de 2 săptămâni trebuie să consultați medicul dermatolog.”, a declarat Ina Sosoaca, medic specialist în dermatologie și medicină estetică, pentru doctorulzilei.ro.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…