Din cuprinsul articolului
Protestele tensionate din țară, care se extind în tot mai multe orașe ale țării, au dat naștere unor adevărate dezbateri atât în opinia publică, cât și în Guvern, dar mai ales în rândul cadrelor medicale ce luptă în linia întâi.
Presiunea psihologică foarte crescută asupra populației
Doamna doctor Carmen Dorobăț, fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase Iași, consideră că protestele din ultimile patru zile reprezintă „presiune psihologică foarte crescută”, atât asupra medicilor, cât și asupra oamenilor din întreaga societate.
„Noi ca medici înţelegem acest lucru. Nu numai noi suntem obosiţi după un an de luptă cu acest virus în spital şi nu numai la modul medical, aş putea spune chiar la modul fizic, pentru că noi în permanenţă stăm 24 de ore din 24 de ore în interesul pacientului încercând să facem faţă cât se poate de bine.
Presiunea psihologică sigur este şi pentru cei din afata spitalului care au fost, sau care poate nici nu au fost bolnavi şi care în actualele condiţii, cu restricţii care o bună parte din ele nemulţumesc populaţia, cu situaţii tragice care au avut loc în spital şi noi ştim toţi acest lucru, cu tot ceea ce înseamnă conflict interuman şi social care apare nu numai la noi în ţară şi vedem pe tot globul astfel de manifestări.
Încercăm să ne facem activitatea cât se poate de bine în continuare, la patul pacientului, pentru că nu ne aflăm în cele mai bune zile, adică au fost şi zile mai bune când numărul de paturi libere într-un spital de Boli Infecţioase era de ordinul zecilor, iată, acum sunt câteva, de la o gardă la alta ,iar la Terapie Intensivă, într-adevăr, reprezintă o problemă găsirea unui pat liber.
Aşa sunt lucrurile, noi nu putem decât să mergem în continuare pe acelaşi drum, să învăţăm în continuare, pentru că este un virus cu care nu este uşor de luptat, să învăţăm în continuare şi să ne facem datoria, evident”, a spus dr. Carmen Dorobăţ, fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, miercuri, la Antena 3.