Scleroza multiplă, un diagnostic dur care poate fi ”îndulcit”. Cum poate acest stil de viață urmat de un medic să stopeze cea mai întâlnită afecțiune neurologică ?
Scleroza multiplă este o boală al cărei nume îți ridică fiori pe șira spinării, tocmai pentru că are ca efecte multiple dizabilități grave, în urma cărora viața persoanei diagnosticate este grav afecatată. Însă dr. Vanessa Youness nu s-a lăsat descurajată de primirea unui astfel de diagnostic cu 11 ani în urmă.
A apelat la apifitoterapie și cu un stil de viață complet schimbat și un protocol riguros a reușit să stopeze un diagnostic cu prognostic sumbru.
Ce este scleroza multiplă
Scleroza multiplă este probabil cea mai frecventă afecțiune neurologică ce îi limitează acțiunile unui adult tânăr, între 20 și 40 ani. Această boală ridică numeroase probleme, majoritatea fiind urgențe neurologice, atât în fazele precoce, cât și în cele tardive ale bolii. Diagnosticul se bazează pe asocierea unor semne clinice diseminate în timp și spațiu și paraclinice, cum ar fi cele date de RMN.
În principiu, scleroza multiplă este o dezordine neuroimună, care implică sistemul nervos central SNC, afectând creierul și măduva spinării. Ea prezintă o mare heterogenitate în ceea ce privește evoluția clinică. În acest proces sunt implicate procese fundamental diferite, autoimunitatea și infecția virală.
Cauza sclerozei multiple rămâne încă neclară. Boala constă în penetrarea compartimentului SNC de către celulele sistemului imun, inflamație locală și răspunsul imun, care sunt urmate de demielinizare și afectarea transmisiei axonale. Boala afectează adulții tineri și prezintă un spectru larg de afectare, de la un proces patologic asimptomatic până la boala simptomatică cu severe dizabilități.
Prevalența acestei boli, care afectează persoanele cu o vârstă medie de 30 ani, are o prevalență de 1/10.000, în majoritatea regiunilor din SUA și nordul Europei, femeile fiind afectate în raport de 3/1.
Cea mai frecventă simptomatologie caracteristică acestei boli constă în: slăbiciune musculară, nevrită optică, pierderi senzoriale, ataxie cerebeloasă, disfuncții sfincteriene, tremor și oboseală. Funcție de ce parte a creierului sau a măduvei spinării este afectată, simptomatologia variază, inclusiv pe durata unei zile.
Tratamentul apifitoterapic, o alternativă pentru scleroza multiplă
Cu această boală a fost diagnosticată acum 11 ani, Dr. Vanessa Youness, pe atunci proaspăt absolventă de Medicină, în primul an de specializare în chirurgie post-traumatică. Nu a vrut să accepte diagnosticul anunțat sec de un mare profesor de medicină din România.
A plecat și în Italia la un neurolog renumit care a confirmat diagnosticul din țară. Însă tânăra de doar 22 de ani nu s-a lăsat până nu a ajuns în Anglia la însuși medicul care făcea medicația pentru scleroza multiplă. Care, din nefericire, i-a pus același diagnostic. Speriată de efectele adverse ale injecțiilor cu Avonex, medicația care nu vindecă boala, ci, doar îi încetineşte evoluţia cu 5%, dr. Vanessa Youness a refuzat acest tratament pe al cărui prospect scria că reacţiile adverse care se întâlnesc în proporţie de 45% constau în depresie şi chiar cazuri de suicid.
Întoarsă acasă, tânăra se gândea serios că trebuie să accepte boala, însă a început să caute și soluții alternative. “Am început să privesc boala ca pe cea mai mare șansă a vieții mele. Iar când o prietenă de la Cluj mi-a povestit de rezultatele fantastice obținute de domnul profesor Ștefan Stângaciu, un apifitoterapeut de renume internațional, l-am sunat și l-am întrebat dacă mă poate ajuta.”
Protocolul său este extrem de detaliat: de la ce alimentație trebuie să mănânci, la ce oră e nevoie să mergi la culcare, ce tip de sport să faci, totul individualizat pe situația pacientului. “Mi-amintesc că i-am spus orice e nevoie, doar să nu ajung într-un scaun cu rotile. Asta era cea mai mare frică a mea. Și pronosticul marelui neurolog care mi-a pus diagnosticul. Că în 6 luni voi ajunge în scaun cu rotile.” În urma întâlnirii celor doi, Dr. Vanessa Youness a simțit o încredere fantastică în cel care i-a modelat prin tratamentul său destinul și împreună au reușit să stopeze una dintre cele mai invalidante afecțiuni.
”În toți anii care au urmat, am parcurs cu disciplină protocolul de tratament apifitoterapeutic prescris de către dr. Stângaciu și am făcut un control RMN la fiecare început de an, să pot avea o evidență comparativă anuală asupra evoluției bolii. Spre bucuria noastră, rezultatele analizelor susțin că boala nu avansează, ba chiar a regresat, având în vedere că leziunile avute (4 leziuni care mi-au fost descoperite la diagnosticare) începuseră să se cristalizeze, ajungând tot mai inactive de la an la an fără să provoace vreun simptom.”
Tratamentul “miracol” care a reușit să stopeze scleroza multiplă
Tratamentul domnului prof Ștefan Stângaciu este unul complet, complex, holistic, structurat pe plan mental, emoțional, fizic și eteric.
Pentru stratul mental au fost recomandate și de mare folos următoarele tehnici de relaxare și terapii: înotul, yoga, Tai-Chi, pilates, respirația Wim Hof, artele marțiale, meditația.
Pentru stratul emoțional și eteric, prof. dr. Ștefan Stângaciu i-a recomandat Vanessei Youness următoarele:
Pentru stratul fizic a fost recomandată o cură pe termen nelimitat a unei rețete miraculoasă compusă din următoarele ingredient:
“Iar nu în ultimul rând, aș vrea să menționez câteva cuvinte fără a constrânge orientarea religioasă a nimănui despre puterea credinței. Am găsit și găsesc multă putere în rugăciune și credință pe tot parcursul acestui drum, iar Biblia pe care am studiat-o cu multă iubire și cercetare a adevărului sacru a făcut din mine un foarte bun student în Biblie, care a dat voie acestei cărți vii și plină de putere să îmi șlefuiască sufletul și inima în cel mai frumos mod.”
Acum, la 11 ani de la diagnostic, Dr. Vanessa Youness duce o viață activă, fericită și împăcată cu diagnosticul ținut sub control și „dezactivat” complet, cu ajutorul tratamentului 100% naturist și a schimbării stilului de viață sub toate formele sale. “Atât de multe schimbări au survenit în toți acești ani, încât pot spune că acea persoană care a primit diagnosticul cu mulți ani în urmă, nu mai există.
De la modul de a gândi, de a simți, de a acționa, de a înțelege și de a percepe cu finețe tot ce se petrece în jur, totul a fost schimbat, iar drept urmare și diagnosticul a fost schimbat. Astăzi, cu ajutorul dr. Stefan Stângaciu, căruia îi mulțumesc pentru prietenia, ajutorul și susținerea de-a lungul acestui drum, a miraculoaselor albine cărora le mulțumim prea puțin pentru tot aportul lor la menținerea vieții pe pământ și mamei mele. Spun toate astea, zâmbind tuturor cărților de specialitate care clasează această boală, ca fiind una fără vindecare și cu un pronostic sumbru.
Eu sunt dovada că și această boală poate fi oprită din evoluție și chiar vindecată cu voință, iubire și disciplină, iar una din lecțiile învățate de-a lungul acestor ani este că boala trebuie privită și primită ca o șansă a sufletul nostru să se poată înțelege, ierta, iubi, accepta, elibera, curăța și transcende.”
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…