Din cuprinsul articolului
Medicul Adina Alberts a pomenit pe pagina sa de socializare de un alt antioxidant deosebit de eficient care oferă numerose beneficii organismului – iată în ce alimente îl găsiți!
„GLUTATIONUL, UN ALT ANTIOXIDANT EXTREM DE PUTERNIC
Glutadionul este o moleculă esențială, un antioxidant produs de organismul nostru, compus în mare parte din trei aminoacizi: glutamină, glicină și cisteină.
Acest antioxidant este implicat în diferite funcții, fiind implicat in mentinerea la nivel optim a sistemului imunitar, dar și repararea țesuturilor.
Glutationul este produs în aproape fiecare celulă din organism și poate fi găsit în două forme: redus și oxidat.
Echilibrul dintre aceste două forme este cel care determină dacă celulele noastre sunt protejate de stresul oxidativ.
Studiile arată că o celulă sănătoasă ar trebui să aibă de peste 100 de ori mai mult glutation redus decât forma sa oxidată.
Nivelurile de glutation scad odată cu vârsta și sunt reduse de o serie de factori, inclusiv o alimentație deficitară, toxinele din mediu și stresul zilnic.
Beneficiile glutationului
• reduce stresul oxidativ,
• elimină mercurul din celule,
• ajută la absorbtia vitaminelor E și C,
• acționează ca un agent de detoxifiere,
• poate ameliora psoriazisul,
• reduce deteriorarea celulelor în boala ficatului gras,
• îmbunătățește rezistența la insulină la persoanele în vârstă,
• crește mobilitatea persoanelor cu boală arterială periferică,
• reduce simptomele bolii Parkinson,
• poate ajuta la lupta împotriva bolilor autoimune,
• poate reduce leziunile oxidative la copiii cu autism,
• poate reduce impactul diabetului necontrolat
• poate reduce simptomele bolilor respiratorii,
• ajută la metabolizarea substanțelor nutritive.
Cele mai mari concentrații de glutation le găsim în următoarele alimente: carnea crudă, laptele nepasteurizat și alte produse lactate nepasteurizate, fructele și legumele verzi, proaspăt culese, cum ar fi avocado, broccoli, varza de Bruxelles, mazărea, fasolea verde și sparanghelul.
Alte alimente în care glutadionul este prezent în cantități importante sunt: ouăle, nucile, leguminoasele, peștele, puiul și semințele de in.
Glutationul este disponibil ca supliment oral sub formă de capsule și soluții buvabile, dar poate fi administrat și intravenos, topic sau sub formă de inhalant”, a scris Adina Alberts pe Facebook.