Medicul Adina Alberts trage un semnal de alarmă cu privire la felul în care se gestionează situația începutului de gripă sezonieră și spune de ce panica nu este un element bun în situația unei epidemii.
Iată ce a scris medicul pe pagina sa de Facebook:
Sa detaliem putin ce este cu virusurile astea gripale. Sunt de mai multe categorii, de la A la D, iar ceea ce este specific acestor virusuri este ca replicarea lor se realizeaza extrem de repede. In fiecare gazda in care ajunge, virusul practic se multiplica de miliarde de ori si persoana devine contagioasa prin stranut si tuse. Microparticulele de saliva infectata se aseaza pe suprafetele din jur, sau chiar sunt inhalate imediat de persoanele din apropriere, astfel ca procesul de multiplicarea continua la celelalte persoane din jur. Daca micropicatura de saliva infectata „poposeste” pe piele, in cateva secunde virusul este anihilat de catre mecanismele active de protectie de la nivelul pielii noastre. Astfel ca, nu mana murdara cu secretiile infectate ale unui bolnav de gripa ne imbolnaveste pe noi, ci acea mana murdara dusa la gura sau la nas!!!
Sa revenim la imaginile vehiculate in presa de ieri: primaria Bucuresti imparte masti chirurgicale la gurile de metrou, „cisterne” cu dezinfectanti puternici stau parcate in apropierea scolilor si imprastie otrava in clase, jurnaliste anuntand pe toate canalele ca o masca chirurgicala trebuie schimbata dupa 2-3 ore pentru ca altfel nu mai este buna protectia, cand si o simpla esarfa sau batic tinut in dreptul nasului si a gurii reprezinta o protectie foarte buna; o zapaceala aiurea din care nu rezulta decat o enervare si ingrijorare generala, ca dupa cate avem pe cap, asta ne mai lipsea, un inceput de epidemie de gripa. O singura atitudine corecta am observat, aceea a Ministrului Sanatatii, dl Victor Costache , care a suplimentat dozele de vaccin antigripal. Corect, pentru ca ceea ce se intampla acum la noi in scoli si gradinite n-are nicio legatura, cel putin deocamdata, cu ceea ce se intampla in China, si ma refer la tulpina de virus nou pentru care nu exista inca vaccin!
Iar daca nu s-ar fi intamplat in China grozaviile acelea, probabil ca autoritatile autohtone nici n-ar fi bagat in seama simptomele gripale ale copiilor nostri, care in fiecare an sunt aceleasi!
Dragii mei, virusul gripal nu este patogen in afara corpului, mai mult de cateva ore. Unele studii spun ca 2-3 ore, altele spun ca 8-12 ore. Micropicaturile cazute pe suprafete netede sunt cele cu cel mai mare potential de reinfectare. Cele care cad pe materiale poroase de genul tesaturi, haine, hartie, etc, sunt necontagioase. O masca nazo-bucala confectionata dintr-un material poros poate fi purtata a la long, eventual pana se rupe. Iar mastile chirurgicale sunt poroase. Un simplu batic asezat in dreptul nasului si al gurii protejeaza eficient, dupa cum am mai spus!
Apoi, cea mai eficienta metoda de a dezinfecta o incapere fara sa ne otravim semenii, este sfanta raza ultravioleta. Salile de operatie se sterilizeaza cu UV. Mai nou, sunt studii care arata ca ultravioletele C, care reprezinta un segment ingustdin spectrul radiatiilor electromagnetice UV, nu numai ca sunt extrem de eficiente in exterminarea a tot ceea ce inseamna virusi, bacterii, mucegaiuri, dar sunt si total inofensive pentru oameni.
Pentru Dumnezeu! Ce cauta masinile alea cu gaze toxice in incinta scolilor si a gradinitelor?!
Aviz directorilor de scoli si gradinite:
-procurati-va lampi/becuri cu UVC. 10-20 minute de utilizare in fiecare sala de clasa rezolva problema dezinfectiilor. Sunt foarte eficiente, total inofensive si se gasesc usor.
-amenajati institutiile de invatamant in asa fel incat sa existe cat mai putine suprafete lucioase in preajma copiilor, folosind fete de masa, huse din material tesut sau de hartie, etc”, conchide dr. Adina Alberts pe Facebook.
Horoscopul zilei de miercuri, 6 noiembrie 2024, spune că nativii din zodic traversează o perioadă…
V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…
Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…
Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…
Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…