Categories: Expertul zilei

Medicul Adina Alberts: 5 legume care scad riscul de infarct miocardic

Adina Alberts precizează faptul că există legume care, consumate cu regularitate, diminuează semnificativ riscul de atac de cord.

Adina Alberts a declarat că este esențial să avem un stil de viață adecvat și să adoptăm o dietă echilibrată pentru a evita riscul unui infarct miocardic acut.

1. Avocado

„Avocado este delicios și foarte sănătos. Poate fi preparat în diverse moduri, astfel încât să fie sub formă de pastă, de supă sau adaos la salate. Avocado este foarte bogat în grăsimi bune care protejează sistemul cardiovascular și preîntâmpină apariția infarctului miocardic”, spune Adina Alberts.

2. Roșii

„Roșiile conțin acel licopen. Licopenul este cea mai bună substanță care se găsește în alimentația noastră și care previne apariția infarctului miocardic. Protejează sistemul cardiovascular. Licopenul se găsește și în ardeiul roșu, deci în toate legumele care au culoarea roșie”, a mai declarat Adina Alberts.

3. Broccoli

„Broccoli e o legumă care intră mai greu în alimentația noastră. Nu prea ne-am obișnuit să o consumăm, dar ar trebui să facem eforturi și să o introducem pentru că are foarte multe beneficii pentru sănătate. Unul dintre aceste beneficii este și acela de a preveni infarctul miocardic acut”, a precizat Adina Alberts.

4. Leguminoase boabe (fasole, linte, mazăre)

„Fasolea, lintea, mazărea, leguminoasele acestea boabe, care sunt extraordinar de bune. Fasolea scade tensiunea arterială. Dacă noi am ști cum să ne alimentăm corect nu am avea niciodată nevoie de medicamente. Mă refer din perspectiva cardiovasculară. Haideți să încercăm să mâncăm mai des fasole, mazăre și linte”, a spus medicul.

5. Morcovi

„Morcovii sunt legume benefice. Sunt foarte bogați în vitamine, dintre care vitamina A. Nu trebuie să exagerăm cu morcovii. Oricum consumăm destui morcovi. Morcovul este prezent în orice fel de mâncare gătită, în 90% dintre tipurile de mâncăruri gătite reprezentând baza de la care se pleacă în procesul de gătire pentru că dă gust, are o dulceața aparte și astfel reprezintă baza de la care se pleacă atunci când ne apucăm de gătit. Morcovul are și acest beneficiu de a preveni apariția infarctului de miocard”, a adăugat Adina Alberts, într-un video pe Facebook.

Recent Posts

Ce vede și ce simte o persoană aflată pe patul de moarte

Un medic specialist în îngrijiri paliative, care de ani de zile se ocupă de fenomenele…

18 minute ago

1 din 8 bărbați se confruntă cu cancerul de prostată. Ignorarea acestui tip de durere poate fi fatal

Durerea sau alt disconfort în zona inghinală poate însemna cancer de prostată, o afecțiune care,…

48 de minute ago

Care este diferența dintre alimentele procesate și cele ultraprocesate?

Sunt ieftine, atractive, convenabile, iar oamenii le mănâncă în fiecare zi. Alimentele ultraprocesate sunt ușor…

o oră ago

Horosocop rune 18 -24 noiembrie. Mihai Voropchievici: pentru acești nativi vine o perioadă de vis!

Horoscopul runelor pentru săptămâna 18-24 noiembrie, interpretat de Mihai Voropchievici, anunță o perioadă cu emoții…

2 ore ago

Pensionarii se reangajează pentru că nu supraviețuiesc cu banii din pensie. Statisticile triste ale seniorilor români

Datele referitoare la pensionare în România relevă o schimbare semnificativă în dinamica populației active și…

2 ore ago

Voropchievici a dat verdictul: ei sunt cei mai romantici nativi ai zodiacului! Alături de ei vei trăi o adevărată poveste de iubire

Mihai Voropchievici a identificat cei mai romantici nativi din zodiac, subliniind caracteristicile lor unice în…

3 ore ago

Citeste si: