Testele genetice, disponibile și în România, oferă șanse mai mari de supraviețuire în special bolnavilor de cancer.
Studiile arată că, dacă femeile diagnosticate cu cancer de sân ar efectua un test genetic înainte de a începe tratamentul s-ar face cu 34 % mai puţină chimioterapie. În plus, peste 17.000 de accidente vasculare cerebrale ar putea fi prevenite anual, dacă s-ar efectua un test genetic care să evalueze răspunsul pacientului la terapia cu anticoagulante. Totodată, s-ar economisi anual circa 600.000.000 USD dacă pentru pacienţii cu cancer colorectal metastazic s-ar testa statusul mutaţional al genei KRAS înainte de începerea tratamentului.
Subiectul a fost abordat astăzi pe larg la București, în cadrul conferinţei „Medicina Personalizată – Noi perspective pentru pacientul român”, în care a fost inaugurat oficial primul Centru privat de genetică medicală din România, o investiţie de peste 2 milioane de euro.
Centrul se regăseşte în reţeaua mondială a centrelor care utilizează platforme de secvenţiere genomică de mare capacitate (World Map of Next Generation Sequencers). Platforma GS FLX 454, a fost utilizată pentru secvenţierea genomului lui James Dewey Watson, laureat al premiului Nobel, cel care a descoperit structura ADN împreună cu Francis Crick.
Centrul de Genetică Medicală Personal Genetics este dispus pe 4 niveluri însumând o suprafaţă totală de 650 mp şi oferă servicii integrate de consult şi testare genetică.
„Platforma microarray Nimblegen cu care este dotat centrul de genetică medicală Personal Genetics reprezintă o altă inţiativă unică în domeniul medical privat din România, cu utilizări majore în diagnosticul prenatal şi postnatal”, a declarat dr Bogdanka Miliţescu, directorul general al Centrului de Genetică.
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…