Din cuprinsul articolului
Dr. Rita Bakshi a notat câteva soluții pentru a reduce creșterea infertilității masculine în ultimii ani. De la optarea pentru un stil de viață sănătos până la inversarea vasectomiei, iată tot ce trebuie să știți.
Infertilitatea este boala sistemului reproducător atât al bărbaților, cât și al femeilor, în care aceștia nu sunt capabili să obțină o sarcină după aproximativ 12 luni de sex neprotejat.
Acest lucru se poate întâmpla din cauza diferiților factori. Cu toate acestea, acest lucru îi afectează negativ și în familiile și comunitățile lor.
Dr. Rita Bakshi, fondator, RISAA IVF, a vorbit cu HT Lifestyle despre problema în creștere a infertilității masculine cu care se confruntă în ultima vreme în întreaga lume:
„Cauza exactă a infertilității nu poate fi găsită în mare parte. Chiar dacă o cauză exactă nu este clară, tratamentele sau procedurile recomandate de un medic pot duce la concepție.
În cazurile de infertilitate, se recomandă ca și partenerul să fie verificat. Pot exista tratamente specifice recomandate partenerului dvs. sau este posibil să fie nevoie doar să continuați cu tehnici de reproducere asistată (ART).”
Care sunt soluțiile?
Ea a notat în continuare câteva soluții pentru infertilitatea masculină și cum ar trebui abordată.
Inversarea vasectomiei: Operația pentru inversarea vasectomiei se poate face în caz de infertilitate masculină. Chirurgul, în astfel de cazuri, conectează canalul deferent în timp ce îl coase înapoi. În cazul unui număr scăzut de spermatozoizi, se pot folosi și tehnici de recuperare a spermatozoizilor.
Vasopididimostomia: „Blocațiile din canalul deferent sunt reparate cu o tehnică similară. Canalul tău deferent este divizat chirurgical, blocajul este îndepărtat și capetele tubului sunt reconectate”, a spus Rita Bakshi.
Injectarea intracitoplasmatică a spermei: Acesta este procesul prin care un singur spermatozoid, printr-un tratament avansat, este injectat fizic într-un ovul. Datorită acestui tratament, mai mult de 90% dintre bărbații care sunt infertili sunt capabili să se reproducă.
Tratarea infecțiilor: Tratamentul cu antibiotice poate ajuta la vindecarea unei infecții a tractului reproducător, dar nu restabilește întotdeauna fertilitatea.
Tratamente pentru problemele legate de actul sexual: probleme precum disfuncția erectilă sau ejacularea precoce pot fi abordate prin consiliere sau medicamente.
Tehnologie de reproducere asistată (ART): Tratamentele ART implică obținerea spermatozoizilor prin ejaculare normală, extracție chirurgicală sau persoane donatoare, în funcție de cazul și dorințele dumneavoastră specifice.
Înghețarea spermei: bărbații îngrijorați de scăderea fertilității pot opta pentru această problemă. Cu toate acestea, procedurile medicale, cum ar fi chimioterapia, afectează adesea fertilitatea. În astfel de cazuri chiar se recomandă să optați pentru congelarea spermei înainte de a urma un astfel de tratament.
Schimbări ale stilului de viață: un stil de viață sănătos, o dietă sănătoasă, un somn adecvat și suplimentele recomandate de medic pot ajuta la creșterea șanselor de sarcină.