Sari la conținut

Medicii spun că Alzheimer și bolile de inimă ar putea fi prevenite cu o băutură ieftină și populară

ceai
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
consumul de ceai seara

Potrivit experților medicali, o băutură populară, de care mulți savurează la prima oră dimineața, ar putea fi cheia pentru a evita diverse afecțiuni grave de sănătate.

Este cunoscută pentru că oferă un plus de energie, dar medicii recomandă oamenilor să bea cafea ca o modalitate de a preveni inflamația.

Medicii spun că Alzheimer și bolile de inimă ar putea fi prevenite cu o băutură ieftină și populară

Studiile arată că cafeaua conține polifenoli și alți compuși antiinflamatori care pot proteja împotriva inflamației. Așa cum a explicat farmacistul și nutriționistul premiat Aidan Goggins, cafeaua este mai mult decât un simplu aliment de dimineață.

„Combate activ inflamația. Bogata în ingrediente bioactive, cafeaua s-a dovedit că neutralizează radicalii liberi și diminuează inflamația. Interesant, cofeina în sine joacă un rol prin exercitarea efectelor antioxidante care scad markerii inflamatori”, a spus Goggins. 

Cercetările au descoperit o „criză inflamatorie”, care arată că majoritatea oamenilor abia cunosc această afecțiune. Se pare că trei din cinci persoane nu știu că inflamația cronică poate duce la boli care pun viața în pericol, potrivit datelor de la FutureYou Cambridge.

Constatările arată, de asemenea, că un alarmant de 72% nu fac nimic pentru a împiedica dezvoltarea sa, relatează Bristol Live.

Inflamația cronică, „ucigașul tăcut”

Inflamația cronică este o afecțiune adesea dureroasă care poate dura luni sau chiar ani. Răspunsul este cerut de sistemul imunitar al organismului pentru a ajuta la combaterea infecțiilor.

Cu toate acestea, se poate inflama atunci când nu este nevoie și în loc să lupte împotriva toxinelor, acest tip de umflare persistă în timp, ceea ce este o veste proastă pentru sănătate. Potrivit cercetătorilor englezi, 39% dintre britanici fie suferă ei înșiși de inflamație cronică, fie au o persoană dragă care suferă.

Potrivit Harvard Medical School, inflamația cronică, de grad scăzut, se poate transforma într-un „ucigaș tăcut” care contribuie la boli cardiovasculare, artrită, depresie, boala Alzheimer și chiar cancer.

Unele dintre cele mai multe simptome cu care trăiesc persoanele care suferă includ:

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel