Categories: Stil de viaţă

Medicii i-au spus unei paciente că simptomele ei sunt provocate de consumul excesiv de alcool, însă avea o tumoră pe creier

Din cuprinsul articolului

O studentă a fost diagnosticată cu o tumoră pe creier după ce medicii i-au pus simptomele pe seama anxietății și „consumului excesiv de alcool.” Lucy Younger, o tânără de 24 de ani din Londra, și-a împărtășit povestea despre cum simptomele ei – provocate de o tumoră cerebrală – au fost inițial ignorate de medici, fiind atribuite anxietății, depresiei și vieții de student.

În septembrie 2018, chiar înainte de a începe studiile la Universitatea Goldsmiths din Londra, Lucy a început să experimenteze o serie de simptome neobișnuite: episoade de déjà vu, halucinații vizuale și senzații ciudate. La început, a crezut că aceste manifestări erau cauzate de stresul de a se adapta la viața de student și de petrecerile frecvente cu prietenii de la facultate.

Deși a redus consumul de alcool și a încercat să se odihnească mai mult, simptomele au continuat și chiar s-au agravat. În plus, Lucy a început să aibă dureri de cap ascuțite, iar halucinațiile au devenit din ce în ce mai intense, afectându-i toate simțurile: simțea furnicături în față, gustul de metal și mirosul de bacon. Când a mers la medic, acesta i-a spus că se confruntă doar cu anxietate și depresie.

Simptome tumoră pe creier

„Nu mă simțeam anxioasă, dar mă mutasem de curând din Newquay în Londra și întâlneam mulți oameni noi, așa că am crezut că poate mintea mea este suprasolicitată,” povestește Lucy. „Dar tot eram sceptică. Medicii spuneau că este o combinație de anxietate și consum prea mare de alcool – o explicau prin faptul că eram studentă în primul an.”

După ce a început să aibă probleme de concentrare la cursuri și să sufere de atacuri de panică, i s-a prescris medicație pentru anxietate, dar aceasta nu a avut efect. Între timp, Lucy a fost diagnosticată și cu sindromul ovarelor polichistice (PCOS), dar ea a știut că simptomele erau mult mai grave.

Situația a devenit critică în martie 2020, când, în timpul pandemiei, Lucy s-a întors acasă și a început să aibă crize și să își piardă cunoștința. „Migrenele erau atât de puternice încât partea dreaptă a corpului meu devenea amorțită. Știam că nu poate fi doar anxietate sau depresie,” spune Lucy.

După ce a căutat informații online, toate simptomele ei indicau fie epilepsie, fie o tumoare cerebrală. Cu toate acestea, medicii continuau să nege posibilitatea unei tumori: „Mi-au spus că sunt prea tânără și că o fată ca mine nu ar putea avea o tumoare cerebrală.”

Frustrată și disperată, Lucy a apelat la un farmacist local, care a intervenit și a scris o scrisoare medicului ei, recomandând un CT urgent. În cele din urmă, în iulie 2020, Lucy a fost diagnosticată cu o tumoare benignă pe creier, iar patru luni mai târziu a suferit o intervenție chirurgicală pentru a o îndepărta.

Acum, Lucy își continuă viața normală, deși se confruntă cu epilepsie și pierderi de memorie pe termen scurt ca urmare a tumorii. Povestea ei subliniază importanța auto-advocării în fața sistemului de sănătate: „Dacă ceva nu este în regulă, trebuie să te lupți pentru tine. Am depistat tumora din timp și am avut noroc. O tumoră cerebrală nu este întotdeauna o sentință la moarte.”

Lucy speră că experiența ei va încuraja și alți oameni să își asculte instinctele și să nu accepte explicații simpliste atunci când simt că ceva este cu adevărat în neregulă cu sănătatea lor.

Recent Posts

Etapa a II-a a recalculării pensiilor. Până când se depun adeverințele de venit pentru o pensie mai mare

Recent, România a introdus o nouă lege a pensiilor (nr. 360/2023), care a intrat în…

3 minute ago

Dunărea a inundat un întreg oraș în Ungaria. Când ajung viiturile în România

Dunărea a inundat un întreg oraș. Vineri, orașul ungar Esztergom a fost grav afectat de…

34 de minute ago

Credea că îi curge nasul de la răceală sau alergie, dar de fapt, era lichid din creier

Un caz medical recent a șocat comunitatea științifică și nu numai: un bărbat din Siria,…

o oră ago

Noi filmări dezvăluie amploarea imploziei submarinului Titan: ce au scos la iveală resturile descoperite pe fundul oceanului

Noi filmări ale rămășițelor submarinului Titan, făcute publice de Paza de Coastă a Statelor Unite,…

2 ore ago

Ziua mondială a donatorilor de celule stem hematopoietice: O șansă pentru vindecarea leucemiei

Astăzi este marcată Ziua mondială a donatorilor de celule stem hematopoietice, un moment esențial în…

3 ore ago

Citeste si: