Câțiva experți de seamă în sănătatea intestinului au împărtășit alimentele pe care încearcă mereu să le evite pentru a combate efectele secundare enervante, cum ar fi balonarea și gazele – dar sunt o bază obișnuită a multor diete.
Unii experți de top în sănătatea intestinului au dezvăluit alimentele pe care le evită întotdeauna pentru a nu risca să aibă probleme gastro-intestinale.
Deși foarte des sunt lucruri precum alimentele foarte procesate și dulciurile pe care ni se spune să le evităm, unele dintre acestea ar putea să vă surprindă, deoarece ar putea fi elementele de bază ale dietei dumneavoastră.
Dar consumul acestor alimente poate duce la unele efecte asupra sănătății, cum ar fi balonare, gaze și probleme de sănătate chiar mai grave.
Gastroenterologul de la Centrul Medical Tufts, Doctor Harmony Allison, evită ceva consumat zilnic de mulți fani ai fitnessului – batoanele proteice.
Ea a declarat pentru Huffington Post: „Nu mănânc niciodată batoane proteice. Acestea tind să fie foarte procesate și să conțină o mulțime de aditivi care sunt de utilitate necunoscută”.
Doctorul a continuat să spună că surse mai naturale de proteine, cum ar fi nucile, semințele de dovleac sau untul de arahide ar fi o alternativă mult mai bună.
Un al doilea expert, Dr. Reezwana Chowdhury, a optat pentru ceva foarte diferit, deoarece evită întotdeauna friptura.
Gastroenterologul de la Johns Hopkins a spus: „Carnea roșie și carnea procesată cresc riscul de cancer de colon și polipi de colon”.
Deși carnea roșie este o sursă importantă de vitamine și aminoacizi esențiali, Dr. Chowdury spune că nu trebuie consumat mai mult de 100 de grame pe zi – și, în mod ideal, nu mai mult de o dată pe săptămână.
Dr. Simon C Matthews, din nou de la Johns Hopkins și membru al consiliului consultativ al Vivante Health, a optat pentru ceva un pic mai popular.
Mulți medici au avertizat împotriva băuturilor gazoase și acest lucru este ceva pe care Dr. Matthews alege să-l evite cu orice preț.
El a spus: „ Aceste băuturi sunt legate și de afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul și bolile de inimă”.
Aceste băuturi te pot face să te balonezi, să ai gaze și să-ți dea o criză urâtă de reflux acid.
Ultimul aliment asupra căruia Dr. Shilpa Grover a emis un avertisment este un aliment de bază pe care toată lumea îl consumă: pâinea albă.
Directorul programului de onco-gastroenterologie din divizia de gastroenterologie de la Brigham and Women’s Hospital a explicat că cerealele rafinate pot face ravagii în intestinele noastre.
Așadar, ar putea fi o idee să feriți de acestea în supermarket sau să vă minimizați consumul, dacă doriți să maximizați sănătatea intestinului.