Din cuprinsul articolului
Medicii avertizează! Substanțe CANCERIGEN în aceste alimente pe care le consumăm zilnic!
Dr. Olga Pomoinetskaya spune că produsele de panificație pot fi o sursă de aflatoxine cauzatoare de cancer – substanțe cu efect carcinogen foarte pronunțat.
Otrăvuri care pătrund în organism
Doctorul mai explică explică modul în care componentele toxice care provoacă cancer pot pătrunde în organism din alimente . Potrivit medicului, una dintre aceste otrăvuri este aflatoxinele, care se formează în timpul proceselor de viață ale ciupercilor de mucegai.
Alimentele cu cele mai multe substanțe cancerigene
Dr. Pomoinetskaya raportează că oamenii de știință de astăzi sunt bine conștienți de impactul negativ al aflatoxinelor asupra stării ficatului și a plămânilor. Datorită acțiunii lor, sistemul imunitar uman este supraîncărcat, și există și riscul de inflamație, apariția acesteia sau exacerbarea afecțiunilor cronice.
„Cu utilizarea pe termen lung, aflatoxinele pot provoca procese oncologice la nivelul ficatului”, avertizează medicul Olga Pomoinetskaya.
Expertul enumeră din ce alimente pătrund în organism toxinele cauzatoare de cancer.
Include: Cafea de proastă calitate și cacao de proastă calitate, produse de panificație contaminate cu mucegai, nuci, fasole, semințe contaminate, brânză mucegăită, ceai ambalat din materii prime de calitate scăzută.
În acest context, expertul atrage atenția asupra faptului că substanțele toxice potențial cancerigene pot conține produse de casă „contaminate”.
„Există o părere că dulceața veche poate fi folosită pentru a face produse de patiserie. Cu siguranță nu merită să experimentezi așa”, subliniază specialistul.
Potrivit acesteia, pâinea poate conține și bromați și semicarbazide, care sunt cancerigeni. Specialistul adaugă că aceste substanțe, care se găsesc în aproximativ cinci la sută din pâinea disponibilă comercial, îmbunătățesc proprietățile făinii de calitate scăzută și, de asemenea, dau volum și un aspect apetisant produselor de panificație. În plus, aceste substanțe distrug vitaminele B1 și B3 conținute în pâine.
Reducerea consumului de produse din făină de grâu
Nutriționistul a recomandat reducerea consumului de produse din făină de grâu și concentrarea pe o dietă bogată în fibre, care se găsesc din abundență în fructele și legumele proaspete.
Acrilamida este agent cancerigen
Acrilamida este un alt agent cancerigen care se formează atunci când alimentele sunt arse sau încrustate la coacere, ceea ce este considerat extrem de dăunător.
„Acrilamida este o substanță chimică periculoasă, considerată de oamenii de știință drept cancerigen”, a spus specialistul.
„Oamenii de știință încă dezbat pericolele acrilamidei: aceasta afectează negativ nivelul hormonilor și poate contribui la dezvoltarea cancerului. Cu siguranță va avea un impact negativ asupra sistemului gastrointestinal, în special asupra ficatului și pancreasului”, spune expertul.