Doctorii au dezvăluit un semn revelator care se întâmplă doar noaptea, ceea ce ar putea însemna că ați fost infectat cu varianta Omicron.
Acum, medicii din Africa de Sud – unde a apărut inițial Omicron – au explicat că cei care suferă de noua tulpină au raportat că au experimentat un simptom specific când luminile se sting.
Medicii au spus că mulți pacienți au suferit de transpirații nocturne, care apar atunci când transpirați atât de mult lenjeria de noapte și lenjeria de pat încât acestea sunt ude, chiar dacă locul în care dormiți este rece, potrivit The Sun.
Simptomele tipice de Covid includ în prezent o tuse uscată, continuă, o temperatură ridicată și o pierdere a gustului sau a mirosului.
Dar experții îndeamnă acum NHS să-și schimbe lista oficială de simptome, deoarece continuă să apară rapoarte cu indicatori care sunt diferiți de cei observați în alte variante care au circulat până la această dată.
Dr. Amir Khan a explicat că actualizarea simptomelor ar permite NHS să țină evidența cazurilor și să facă infecțiile mai ușor de detectat.
El a spus: „Simptomele care apar din Africa de Sud de către medicii care îngrijesc pacienții cu Omicron arată aceste cinci simptome noi.
„O senzație de zgârietură în gât, dureri musculare ușoare, oboseală extremă, tuse uscată și transpirații nocturne. Acele tipuri de transpirație nocturnă în care s-ar putea să trebuiască să te ridici și să-ți schimbi hainele. Și acest lucru este important.
Este important să ținem la curent cu aceste simptome, pentru că dacă vom urmări Omicron aici și în întreaga lume, trebuie să putem testa oamenii cu aceste simptome.
Dacă intră pe site-ul web al NHS și spun că am transpirații nocturne și am dureri musculare, este posibil să nu poată rezerva un test PCR.
Așa că avem nevoie de site-ul web NHS pentru a ține pasul cu aceste simptome”.
Dr. Carmen Dorobăţ: „De obicei, transpiraţiile nocturne apar după un puseu febril”
„Aceste transpiraţii nocturne şi cu o cantitate mare de transpiraţii şi care te determină să schimbi haina apar în special după un puseu febril, adică după ce ai făcut o febră mare de 39-40 de grade. Urmează de regulă o astfel de transpiraţie, după un episod febril.
Am mai întâlnit astfel de cazuri, nu cazuri general valabile, dar şi în celelalte forme cu Delta, chiar şi la tulpina-mamă în formele grave, aş spune că la un astfel de simptom ne putem aştepta într-o infecţie virală. De atlfel, e prezent şi în gripă.
Probabil că acei colegi din Africa de Sud au observat acest simptom la o serie de mai multe persoane consecutive şi au atras atenţia la acest simptom.
De obicei apare după un puseu febril şi încet-încet, pe măsură ce febra scade, şi aceste transpiraţii dispar cu timpul”, a spus medicul infecţionist Carmen Dorobăţ, miercuri, la Antena 3.