Din cuprinsul articolului
De o bună vreme de timp, oamenii de știință caută antidot pentru cancer. Recent, cercetătorii au găsit metoda prin care pot fi distruse celulele canceroase, ceea ce ridică speranța că tratamentul este „vârful icebergului”.
Medicii au rămas uimiți după ce cancerul a „dispărut” pentru TOATE pacientele care au participat la un studiu farmaceutic – ceea ce ridică speranța că tratamentul este „vârful icebergului” și poate fi folosit pentru a ajuta persoanele care luptă împotriva altor forme de boală.
Un nou medicament împotriva cancerului colorectal i-a șocat pe cercetători prin eficiența sa împotriva acestei boli extrem de periculoase, după ce a vindecat practic fiecare membru al unui studiu clinic.
Dostarlimab, un medicament cu anticorpi monoclonali care este deja aprobat pentru tratarea cancerului endometrial în Marea Britanie, a spulberat așteptările în cadrul unui studiu efectuat la Memorial Sloan Kettering Cancer Center din New York.
La un an de la încheierea studiului, cancerul fiecăruia dintre cei 18 participanți intrase în remisie, medicii neputând găsi semne ale cancerului în corpul lor.
Deși studiul a fost de mică amploare, acesta este considerat a schimba jocul și stabilește medicamentul ca fiind un potențial leac pentru unul dintre cele mai periculoase cancere comune cunoscute.
Cu toate acestea, dostarlimab poate fi utilizat doar la o zecime dintre pacienții cu cancer colorectal care au o mutație genetică în tumoare, ceea ce au avut toți participanții la studiu.
Dr. Luis Diaz, unul dintre autorii principali ai lucrării, a declarat: „Cred că este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru în istoria cancerului.
„Este foarte interesant. Cred că este un mare pas înainte pentru pacienți”, a declarat expertul.
Diaz, care este, de asemenea, membru al Consiliului Național Consultativ pentru Cancer al Casei Albe, a declarat pentru New York Times că descoperirea este ‘vârful icebergului’.
„Investigăm dacă aceeași metodă ar putea ajuta și alte tipuri de cancer, unde tratamentele sunt adesea de durată și tumorile pot fi MMRd”, a spus el.
Acesta mai spune că „în prezent, înrolăm pacienți cu cancere gastrice (stomac), de prostată și pancreatice”.
Aproximativ 43.000 de britanici și 150.000 de americani sunt diagnosticați cu cancer colorectal în fiecare an.
Cancerul, care ucide 17.000 de persoane în Marea Britanie și 53.000 în SUA, este unul dintre cele mai frecvente cinci tipuri de cancer.
Conform oamenilor de știință, Dostarlimab poate fi utilizat la pacienții care au tumori cu o constituție genetică specifică cunoscută sub numele de mismatch repair-deficient (MMRd) sau instabilitate microsatelitară (MSI).
Se crede că doar cinci până la 10 la sută dintre toți pacienții cu cancer rectal au tumori MMRd, inclusiv toți pacienții din cadrul studiului clinic.
Anticorpul monoclonal acționează prin atașarea la o proteină numită PD-1 de pe suprafața celulelor canceroase, potrivit dailymail.co.uk.
Acest lucru ajută sistemul imunitar să „demascheze” eficient celulele canceroase care se ascund și să le distrugă.
Cei 18 pacienți au trecut prin tratamente anterioare pentru cancer colorectal, inclusiv chimioterapie și intervenții chirurgicale riscante. Pacienții au primit tratamente cu anticorpi monoclonali la fiecare trei săptămâni, timp de șase luni. Cercetătorii au urmărit pacienți 12 luni, iar cancerul părea să fi dispărut din corpul lor.
Medicamentul costă aproximativ 11.000 de dolari pe doza de 500 mg în SUA. În Marea Britanie, este vândut cu 5.887 de lire sterline pe doză.
Cu toate acestea, NHS a convenit o reducere cu producătorul GlaxoSmithKline (GSK), care a sponsorizat studiul din SUA, pentru tratarea cancerului endometrial avansat.
Dostarlimab este administrat la aproximativ 100 de pacienți cu cancer endometrial avansat.
Diaz a declarat: „Mesajul nostru este următorul: Faceți un test dacă aveți cancer rectal pentru a vedea dacă tumora este MMRd.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…