Din cuprinsul articolului
Brânza este unul dintre alimentele de bază pe care îl consumăm aproape zilnic, iar în comerţ există o varietate de soiuri pentru toate gusturile şi pentru toate buzunarele.
Medicul Natalia Kruglova dezvăluie ce tipuri de brânză fac rău la inimă. Potrivit acesteia, parmezanul atacă sistemul cardiovascular, mai exact vasele de sânge care asigură transportul nutrienţilor către muşchiul inimii.
„Ca regulă generală, brânza tare maturată, precum parmezanul, conţine multe grăsimi şi sare. De aceea, ar trebui limitată includerea acesteia în alimentaţia zilnică”, explică dr. Kruglova.
Risc crescut de boli cardiovasculare grave
În plus, consumul frecvent de brânză grasă conţine multe grăsimi saturate care cresc nivelul de lipide şi colesterol în sânge. Acest fapt poate duce la apariţia aterosclerozei, cu risc crescut pentru boli de inimă şi accident vasculare cerebrale.
De asemenea, medicii atrag atenţia că brânza prea sărată contribuie la apariţia sau agravarea hipertensiunii arteriale. Se pare că cel mai puţin nociv tip de brânză este brânza feta, dar şi în acest caz se recomandă un consum zilnic moderat, de maximum 40 de grame.
De menţionat şi faptul că brânza generează aciditate în organism, iar astfel pot apărea inflamaţiile. Cel mai bine est să alegeţi brânzeturile degresate şi să le combinaţi cu salate.
În concluzie, dacă o persoană are restricții alimentare, atunci ar trebui să consulte mai întâi un medic pentru a obține recomandări.