Sari la conținut

Medicii atrag atenția: mustul te poate ucide. Iată ce să faci ca să nu-ți pui viața în pericol

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Atenție! Mustul poate fi periculos! În timpul fermentației, mustul produce dioxid de carbon, gaz foarte periculos pentru organism. Iată ce NU trebuie să faci când fierbe vinul!

Aproape în fiecare an, în perioada în care se face vinul, există cazuri de persoane intoxicate cu dioxid de carbon produs în timpul fermentației strugurilor.

„Intoxicaţia inhalatorie cu gaze de fermentaţie creează mari probleme în această perioadă”, atrage atenția conf.dr. Tudor Ciuhodaru.

El compus un îndrumar pentru cei care fac vin de casă.

 Ce trebuie să ştiţi pentru a nu vă intoxica:

– Butoaiele cu must depozitate în beciurile care nu au căi de aerisire sunt un adevărat pericol.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel