Din cuprinsul articolului
Medicii au un sfat pentru persoanele care au împlinit 50 de ani: nu mai mâncați această carne! Din ce în ce mai mulți oameni se gândesc la sănătatea lor și consideră că o alimentație adecvată este un pas major în acest sens. O atenție deosebită trebuie acordată consumului de carne, deoarece unele dintre tipurile acesteia pot afecta negativ sănătatea umană.
Cercetările efectuate cu mult timp în urmă au arătat că anumite produse din carne conțin multe elemente nocive care pot provoca daune grave organismului uman. O atenție deosebită trebuie acordată celor care au împlinit deja vârsta de 50 de ani.
Se știe de mult că afumarea cărnii produce substanțe cancerigene. În plus, producătorii adaugă adesea diverse arome și aditivi care creează o povară suplimentară pentru organism.
Este mai bine ca oamenii după 50 de ani să se abțină de la consumul de carne afumată pentru propria lor siguranță.
Tipuri de carne cu conținut ridicat de grăsimi: Carnea cu conținut ridicat de grăsimi poate crește riscul de a dezvolta hipertensiune arterială, ateroscleroză, accident vascular cerebral și alte boli.
Atunci când alegeți carne, este important să luați în considerare conținutul de grăsimi. Acest sfat ar trebui urmat nu doar de persoanele de peste 50 de ani, ci și de tinerii care își iau sănătatea în serios.
Cârnații, cârnații, conservele și alte produse din carne procesată conțin adesea cantități semnificative de conservanți, sare și aditivi. Ele nu aduc niciun beneficiu organismului, ci doar suprasolicita organele tractului gastrointestinal.
Carne roșie
Carnea roșie, precum carnea de vită, miel și porc, conține cantități semnificative de colesterol și grăsimi saturate, care pot crește riscul de boli de inimă.
Prin urmare, potrivit medicilor nutriționiști, trebuie consumat cu prudență și alegeți soiuri cu conținut scăzut de grăsimi sau înlocuiți-l cu pește sau carne de pasăre.
„Dimineața, obligatoriu, cereale integrale! Fulgi de ovăz. Când mănânci cereale, 4-6 ori nu-ți este foame, pentru că au polizaharide și dau mai mult timp… Dacă mâncăm zahăr după, face o explozie, după explozie crește glicemia și apoi scade (n.r. – brusc).
Deci să mâncăm pâine integrală! Putem adăuga semințe, mieji, fructe uscate, proaspete. Le putem înmuia în ce vrem noi, apă, lapte.
La prânz, salate cât mai multe – sunt ieftine. Legume și leguminoase – boabele (…). Carnea are 20, leguminoasele, 40.
Seara, ceva simplu, casă dormim bine – macaroane integrale, un fruct”, a comentat medicul, pentru România TV.
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…