Categories: Ştiri sănătate

Medicamentul care poate salva viața pacienților nevaccinați și cu factori de risc. Eficient în cazul tuturor tulpinilor

Medicament anti Covid. Companiile Merck și Ridgeback Biotherapeutics au declarat că au dezvoltat un medicament care reduce riscul de spitalizare sau deces cu aproximativ 50% pentru pacienții cu cazuri ușoare sau moderate de COVID.

Companiile intenționează să solicite o autorizație de urgență pentru tratamentul antiviral COVID după ce medicamentul a avut „rezultate convingătoare” în cadrul studiilor clinice.

Niciun pacient tratat cu molnupiravir nu a murit

Medicamentul, molnupiravir, se administrează pe cale orală și inhibă replicarea coronavirusului în interiorul organismului, potrivit CNBC.

O analiză intermediară a unui studiu de fază 3 a constatat că 7,3% dintre pacienții tratați cu molnupiravir au fost spitalizați în termen de 29 de zile. Dintre pacienții care au primit un placebo, 14,1% au fost spitalizați sau au murit până în ziua 29. Nu a fost raportat niciun deces la pacienții cărora li s-a administrat molnupiravir în perioada de 29 de zile, în timp ce la pacienții tratați cu placebo au fost raportate opt decese.

Participanții nu erau vaccinați și aveau factori de risc

Toți cei 775 de participanți la studiu au avut COVID-19 confirmat în laborator și au primit în mod aleatoriu molnupiravir sau un placebo în termen de cinci zile de la apariția simptomelor.

Participanții nu au fost vaccinați și aveau cel puțin un factor risc. Printre cei mai comuni factori de risc se numărau obezitatea, vârsta de peste 60 de ani și faptul că aveau diabet sau boli de inimă.

Partea de fază 3 a studiului s-a desfășurat în peste 170 de locații, în țări precum SUA, Brazilia, Italia, Japonia, Africa de Sud, Taiwan și Guatemala.

Medicamentul, eficient și în tratarea tulpinii Delta

Eficacitatea molnupiravirului nu a fost afectată de momentul apariției simptomelor sau de factorii de risc de bază ai pacienților, a arătat studiul. De asemenea, medicamentul s-a dovedit a fi eficient în mod constant în tratarea tuturor variantelor de COVID, inclusiv a tulpinii Delta, dominantă pe scară largă și foarte transmisibilă.

Doar 1,3% din cei tratați cu molnupiravir au întrerupt tratamentul din cauza unui eveniment advers – mai puțin decât cei 3,4% din grupul placebo care au făcut acest lucru.

Recrutarea în cadrul studiului a fost oprită anticipat din cauza rezultatelor pozitive, la recomandarea unui comitet independent de monitorizare a datelor și în urma consultării cu Food and Drug Administration.

Merck testează, de asemenea, molnupiravirul într-un studiu separat de fază 3 la nivel mondial pentru a evalua eficacitatea acestuia în prevenirea răspândirii COVID în gospodării.

Recent Posts

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024: Zodia care primește o veste neașteptată

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…

2 ore ago

Avertismentul unui medic: Acest tip de cartofi te pot ucide. Cum îi recunoști

Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…

2 ore ago

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

3 ore ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

3 ore ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

4 ore ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

4 ore ago

Citeste si: