Medicamentul antiviral folosit de medici din întreaga lume, dar și de către medicii din Timișoara, ce ajută la eliminarea virusului covid-19 este Favipriravir.
„Medicamentul se administrează pacienţilor cu o formă medie de infecţie cu COVID-19, cu probele de inflamaţie modificate. Am observat că la 24 – 48 de ore după ce am introdus acest tratament, inflamaţia pulmonară a scăzut semnificativ. S-a redus durata de spitalizare a pacientului şi testele PCR s-au negativat mai repede, chiar cu câteva zile mai repede decât în mod obişnuit”, a declarat dr. Maria Cerbu, medic primar boli infecţioase la Spitalul „Victor Babeş” Timişoara.
Durata tratamentului este de doar 5 zile, însă trebuie avut în vedere că tratamentul se poate administra sub stricta supraveghere a unui cadru medical, datorită posibilelor efecte secundare.
Favipiravir este încadrat în rândul medicamentelor antivirale. Medicii de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara afirmă că acest medicament a fost utilizat până acum în tratamentul formelor severe de gripă, dar și împotriva virusurilor puternice.
Medicamentul antiviral a intrat în schema de tratament din România acum 2 luni, fiind aprobat și de către Ministerul Sănătății. Acesta medicament reduce perioada de spitalizare și ameliorează simptomele infecţiei cu noul coronavirus.
Medicamentul antiviral este inclus şi în protocoalele terapeutice ale unor ţări precum Japonia, India şi China. România a anunţat că va importa peste 700.000 de tablete de Favipiravir care vor fi distribuite spitalelor aflate în linia întâi în lupta împotriva noului coronavirus.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…