Alzheimer-ul a rămas cea mai cunoscută formă a unei boli psihice şi reprezintă a şasea cauză a deceselor din Statele Unite, dar un medicament viabil şi sigur nu a putut fi realizat, până acum. Potrivit Asociaţiei Alzheimer-ului di SUA, aproximativ 5,4 milioane de americani suferă de această afecţiune.
Însă, un nou medicament a demonstrat că poate oferi soluţii favorabile în ceea ce priveşte tratarea acestei boli, dovezi ce au ieşit la iveală după câteva studii reduse. Mai mult, nu a avut niciun efect advers asupra participanţilor la acest studiu.
Medicamentul, a cărui denumire este Verubecestat, ţinteşte plăcile de proteine din creier în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu Alzheimer care, eventual, se confruntă cu neurodegenerarea. Acesta are efect pentru că este un inhibitor al BACE1, o enzimă esenţială pentru producerea amiloidului toxic al beta proteinelor. Prin inhibarea enzimei, acest medicament opreşte formarea proteinelor sau scade posibilitatea ca acestea să se grupeze. Medicamentele anterioare care urmăreau acelaşi procedeu aveau efecte adverse, precum toxicitatea hepatică sau neurodegenerarea. Însă, acesta nu a înregistrat niciun efect advers de lungă durată în cazul şoarecilor şi al maimuţelor, precum şi în cazul oamenilor.
Rezultatele finale ale acestor studii sunt aşteptate în 2017 şi în 2019, însă acesta nu este singurul medicament care promite tratarea acestei boli, un altul, numit Aducanumab, promite înlăturarea directă a plăcilor. Unii cercetători sunt de părere că acestea ar putea fi administrate împreună.
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…