Alzheimer-ul a rămas cea mai cunoscută formă a unei boli psihice şi reprezintă a şasea cauză a deceselor din Statele Unite, dar un medicament viabil şi sigur nu a putut fi realizat, până acum. Potrivit Asociaţiei Alzheimer-ului di SUA, aproximativ 5,4 milioane de americani suferă de această afecţiune.
Însă, un nou medicament a demonstrat că poate oferi soluţii favorabile în ceea ce priveşte tratarea acestei boli, dovezi ce au ieşit la iveală după câteva studii reduse. Mai mult, nu a avut niciun efect advers asupra participanţilor la acest studiu.
Medicamentul, a cărui denumire este Verubecestat, ţinteşte plăcile de proteine din creier în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu Alzheimer care, eventual, se confruntă cu neurodegenerarea. Acesta are efect pentru că este un inhibitor al BACE1, o enzimă esenţială pentru producerea amiloidului toxic al beta proteinelor. Prin inhibarea enzimei, acest medicament opreşte formarea proteinelor sau scade posibilitatea ca acestea să se grupeze. Medicamentele anterioare care urmăreau acelaşi procedeu aveau efecte adverse, precum toxicitatea hepatică sau neurodegenerarea. Însă, acesta nu a înregistrat niciun efect advers de lungă durată în cazul şoarecilor şi al maimuţelor, precum şi în cazul oamenilor.
Rezultatele finale ale acestor studii sunt aşteptate în 2017 şi în 2019, însă acesta nu este singurul medicament care promite tratarea acestei boli, un altul, numit Aducanumab, promite înlăturarea directă a plăcilor. Unii cercetători sunt de părere că acestea ar putea fi administrate împreună.
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…