Uleiul de porumb scade colesterolul mai eficient decât uleiul de măsline extravirgin, modificările valorilor putând fi remarcate atât în ceea ce priveşte colesterolul total, cât şi cel „rău”. Efectul se datorează parţial sterolilor, lipide simple cu rol în reducerea colesterolului şi bogaţi în acizi graşi cu efecte benefice asupra organismului. Uleiul de porumb conţine de patru ori mai mulţi steroli decât uleiul de măsline extravirgin. Oamenii de ştiinţă au efectuat un studiu cu participarea a 54 de persoane, bărbaţi şi femei. Unii dintre aceştia au primit câte patru linguriţe de ulei de porumb, iar alţii, patru linguriţe de ulei de măsline, adăugate la mâncare sănătoasă.
În cazul celor care au consumat ulei de porumb, valorile colesterolului „rău”, LDL, au scăzut cu 10,5%, comparativ cu doar 3,5%, la persoanele care au consumat ulei de măsline exgtravirgin. De asemenea, nivelul de colesterol total s-a redus cu 8,2% (comparativ cu doar 1,8% în cazul uleiului de măsline).
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…
Pe 8 noiembrie, românii sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care sunt considerați ocrotitori ai…