Medicament folosit pentru a întrerupe sarcinile. Ministerul japonez al Sănătății vine cu vești bune pentru femei în ceea ce privește întreruperile de sarcină. Potrivit instituției, s-a aprobat folosirea unui medicament care blochează acțiunea progesteronului în stadiu incipent.
Potrivit ultimelor rapoarte, pilula, produsă de o companie farmaceutică britanică, poate întrerupe o sarcină în stadiu incipent. Până acum, avorturile în Japonia puteau fi efectuate doar chirurgical și adesea necesitau consimțământul soțului sau al partenerului.
Compania farmaceutică britanică și-a depus produsul, un tratament în două etape de mifepristonă și misoprostol, pentru aprobare în Japonia în decembrie 2021. Pilula pune capăt sarcinilor de până la nouă săptămâni.
Medicamentul, mifepristonul, ingredientul activ al pilulei de avort, a fost aprobat pentru prima dată în Franța în 1988 și în SUA în 2000.
Potrivit NHK, studiile clinice efectuate în Japonia au arătat că 93% dintre participante au avortat complet în termen de 24 de ore de la administrarea pilulei.
Decizia Ministerului Sănătății de a aproba vânzarea pilulei abortive a fost aprobată de experții medicali din țară.
Potrivit CNN, Kanako Inaba, obstetrician și ginecolog, a declarat că aprobarea pilulei este o oportunitate de a crește gradul de conștientizare a metodelor contraceptive și a educației sexuale.
Costul total al pilulei și al unui consult medical este scump, similar cu cel al unui avort chirurgical. Cu toate acestea, avorturile nu sunt acoperite de asigurările publice de sănătate din Japonia, ceea ce face mai dificil accesul la această metodă pentru femeile care nu-și pot permite costurile.
Potrivit Ministerului Sănătății, 126.174 de avorturi au fost efectuate în Japonia în anul fiscal 2021. Activiștii japonezi fac lobby de ani de zile pentru a obține aprobarea pilulelor de avort, iar decizia este văzută ca un important pas înainte pentru drepturile reproductive în țară.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…