Din cuprinsul articolului
Interesul pentru utilizarea unor doze foarte mari de vitamina C ca tratament pentru cancer a început cu mult timp în urmă, în anii 1970, când s-a descoperit că unele proprietăți ale vitaminei o pot face toxică pentru celulele canceroase. Studiile inițiale pe oameni au avut rezultate promițătoare, dar ulterior s-a constatat că aceste studii sunt viciate.
Studiile ulterioare bine concepute, randomizate, controlate ale vitaminei C sub formă de pastile nu au găsit astfel de beneficii pentru persoanele cu cancer. În ciuda lipsei de dovezi, unii practicieni de medicină alternativă continuă să recomande doze mari de vitamina C pentru tratamentul cancerului.
Mai recent, s-a descoperit că vitamina C administrată printr-o venă (intravenoasă) are efecte diferite față de vitamina C administrată sub formă de pastile. Acest lucru a provocat un reînnoit interes pentru utilizarea vitaminei C ca tratament pentru cancer.
În cadrul unui interviu pentru „Ce se întâmplă doctore?”, Dr. Antonio Jimenez, fondator și director medical al Centrelor de tratament mondial Hope4Cancer a subliniat importanța vitaminei C în lupta cu cancerul, dar și a seleniului.
„În Europa și în Anglia studiile arată că vitamina C distruge celule canceroase. Oamenii sunt printre puținele mamifere care nu produc vitamina C, motiv pentru care trebuie să o luăm din surse externe. Suplimentarea cu vitamina C este foarte importantă. În primul rând din alimentație, dar dacă e greu să facem asta, putem lua și suplimente.
Din nou, administrarea e individualizată, pentru că unitățilecare mi se recomandă mie, îți pot face rău ție. Dacă te confrunți cu diaree, reduci doza, până ajungi la cea pe care o tolerezi. Alte suplimente sunt Omega. De asemenea, avem nevoie de suplimente pentru imunitate. Îmi place curcuma pentru că are multe beneficii extraordinare.
Un alt mineral important este seleniu, despre care s-a descoperit că poate reduce riscul de cancer. Vitamina D este și ea esențială. 80% dintre pacienți au un nivel redus și trebuie să avem între 80 – 100 nanograme per mililitru, iar media este de 35. Este o valoare normală, dar este redusă”, a declarat Dr. Antonio Jimenez
Studiile clinice analizează posibilul rol al seleniului în reducerea riscului de cancer de sân. Un studiu a sugerat că seleniul poate ajuta la reducerea limfedemul legat de tratament.
Seleniul poate reduce căderea părului, durerile abdominale și pierderea poftei de mâncare la pacienții cu cancer ovarian care primesc chimioterapie.
Seleniul poate reduce riscul de cancer de prostată, colon, cancer gastrointestinal, pulmonar și de sân. Seleniul acționează ca un antioxidant.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…