Din cuprinsul articolului
Toată lumea se simte tristă sau melancolică din când în când, dar aceste sentimente dispar de obicei în scurt timp.
Depresia, numită și „depresie clinică” sau „tulburare depresivă majoră” este diferită. Depresia poate provoca simptome severe care afectează modul în care vă simțiți, gândiți și coordonați activitățile zilnice precum dormitul, mâncatul sau munca.
Este o boală care poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă, rasă, venit, cultură sau nivel de educație. Există cercetări care sugerează că factorii genetici, biologici, de mediu și psihologici joacă un rol în depresie.
Depresia poate apărea împreună cu alte tulburări mintale și alte boli, cum ar fi diabetul, cancerul, bolile de inimă și durerea cronică. Depresia poate agrava aceste probleme de sănătate și invers. Uneori, medicamentele luate pentru aceste boli provoacă reacții adverse care contribuie la simptomele depresiei.
Slăbitul fără motiv. Unele persoane se sperie atunci când pierd în greutate fără să își propună acest lucru, fără să se gândească la faptul că pierderea kilogramelor este un semn important al depresiei.
Bogdan Georgescu, medic oncolog, a spus la DcNews că putem pierde în greutate și dacă suntem în depresie.
„Un aspect important este cel al diagnosticului diferențial. Există o diferență fundamentală între sindromul anorexie cașexie în cancer și între sarcopenia în afecțiunile geriatrice unde, din cauza vârstei și declinului hormonal, are loc o pierdere a masei musculare”, a spus Bogdan Georgescu, medic oncolog la Spitalul Clinic SANADOR.
„Un alt sindrom, extrem de des întâlnit, în care apare o scădere ponderală, este depresia. Unul dintre cele mai importante semne ale depresiei este scăderea ponderală. De asemenea, alături de scăderea ponderală, avem și lipsa poftei de mâncare în afecțiunile psihiatrice. Să nu uităm că este vorba și de malnutriție”, a mai zis Bogdan Georgescu, medic oncolog la Spitalul Clinic SANADOR.
Potrivit NIH, simptomele comune ale depresiei includ:
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…