Din cuprinsul articolului
Numărul cazurilor pozitive pare să scadă treptat. Această tendință de reducere a infectărilor ar putea însemna câ vârful valului 4 a trecut. Cu toate acestea, din cauza ratei scăzute de vaccinate, suntem în pericol oricând de a ne confrunta cu un alt val.
Medicii subliniază faptul că este fundamental să ne pregătim pentru următoarele valuri în avans.
Deși un alt val ar putea să își facă apariția, imunitatea colectivă ne-ar putea proteja de consecințe. Astfel, vaccinarea este esențială pentru prevenirea efectelor negative și a presiunii puternice pe sistemul medical.
De asemenea, vaccinul este primul pas în pregătirea noastră în privința valului 5.
Este necesar să ne pregătim în avans pentru valul 5
Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balş”, susține că este necesar să începem pregătirile atunci când vom avea o situație mai echilibrată, din punct de vedere epidemiologic.
„În momentul în care este o scădere a numărului de infecții, există un decalaj de câteva săptămâni până când scade și numărul de cazuri severe în Terapie Intensivă. Deci, probabil că această scădere, care este de cel puțin zece zile, o să se vadă undeva la începutul lunii decembrie.
S-au deschis școlile și trebuie să luăm în calcul ca această scădere, totuși, să stagneze. Trebuie să luăm în calcul să fie noi infectări, plecând de la această sursă. Să sperăm că nu va fi importantă.
Momentul în care vom avea o perioadă mai echilibrată, cu mai puține cazuri, să fie momentul în care ne pregătim pentru o perioadă care să fie mai bună în primăvară. Sper să folosim acest timp. Pregătirea înseamnă să alegem dacă valul al cincilea înseamnă o perioadă de conviețuire sau o perioadă grea la nivelul spitalelor”, a spus medicul Adrian Marinescu, la Antena 3.