Din cuprinsul articolului
Consumul unui aliment util este, de fapt, în detrimentul ficatului.
Fructele, după cum știți, trebuie să fie prezente în alimentație. Ele saturează organismul cu vitamine și oligoelemente importante. Dar ele sunt utile doar în cantități limitate, nu trebuie să exagerați.
Nutriționistul Evgeny Arzamastsev a dezvăluit care este motivul pentru care se întâmplă acest lucru. El notează că fructele afectează negativ ficatul.
Acest efect negativ al consumului lor se datorează fructozei, care este transformată de ficat în glucoză. Dacă există prea multă fructoză în organism, atunci aceasta se transformă în cele din urmă în grăsime, care se depozitează în ficat. Dr. Arzamastsev adaugă că aditivii artificiali și alimentele prăjite provoacă, de asemenea, daune acestui organ. Alimentele grase și dulci sunt dăunătoare pentru acesta.
Adevărul este că toate toxinele trec prin ficat, care acționează ca un filtru. Cu cât o persoană mănâncă mai multă mâncare nesănătoasă, cu atât mai mult este împovărat organul intern, potrivit sursei.
Aproape toată lumea ia ocazional un medicament aparent inofensiv, dar nu toată lumea știe despre efectul său extrem de negativ asupra ficatului.
Potrivit chirurgului Dmitri Monakhov, în această privință, o pastilă pe care fiecare dintre noi o are în cabinetul medical de familie este cea mai nocivă.
Medicul recomandă administrarea pastilelor cu prudență. El adaugă că aportul necontrolat de paracetamol este extrem de periculos.
„Paracetamolul este disponibil la orice farmacie fără prescripție medicală. Dar afectarea ficatului din cauza administrării acestuia este frecventă”, spune medicul. „Înainte de a lua orice medicament sau supliment, trebuie neapărat să consultați un medic care vă va prescrie doza și durata de administrare potrivite pentru dumneavoastră”, adaugă doctorul Monakhov, potrivit sursei.
Înghesuit în multe dulapuri medicale din casele noastre, paracetamolul este un analgezic pentru tratarea diferitelor dureri.
Mulți iau mica pastilă albă fără să se gândească de două ori la efectele sale nedorite, dar există unele efecte secundare de care trebuie să fiți conștienți, la fel ca în cazul oricărui alt medicament.
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…