Din cuprinsul articolului
În zilele toride de vară, catechinele din ceaiul verde pot fi aliatul tău în lupta împotriva arsurilor solare, potrivit medicului rus Dr. Morozov.
Potrivit acestuia, împreună cu crema de protecție solară, o ceașcă de ceai verde vă va ajuta să vă potoliți setea, va preveni fotoîmbătrânirea pielii și vă va da energie.
Beneficiile ceaiului verde în timpul verii
Ceaiul verde conține antioxidanți cunoscuți sub numele de polifenoli, care protejează pielea de razele UV dăunătoare. Aceștia neutralizează radicalii liberi care se formează la expunerea la soare și care pot deteriora celulele pielii.
Unul dintre principalii polifenoli din ceaiul verde se numește epigallocatechin gallate (EGCG). Cercetările au arătat că EGCG poate ajuta la prevenirea leziunilor ADN cauzate de radiațiile ultraviolete și la reducerea inflamației pielii după plajă.
În plus, ceaiul verde poate ajuta la hidratarea pielii și la reducerea uscăciunii, ceea ce poate ajuta și la prevenirea arsurilor solare.
„Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul că ceaiul verde nu este un substitut complet pentru crema de protecție solară. Acesta poate ajuta la protejarea pielii împotriva arsurilor solare, dar nu este la fel de eficient ca o protecție solară bună. Așa că este recomandabil să folosiți ambele produse pentru o protecție solară maximă”, spune medicul.
Ceaiul verde este una dintre cele mai populare băuturi care potolesc setea în vremea caldă din China. Această băutură are un efect răcoritor, ceea ce o face cea mai bună băutură de băut în vreme caldă. Când este cald, chinezii beau ceai verde răcit, fără zahăr.
Alte beneficii ale ceaiului verde
Iată doar câteva dintre numeroasele beneficii ale ceaiului verde:
- Susține sistemul cardiac.
- Activează circulația sângelui în organism.
- Promovează detoxifierea și eliminarea toxinelor.
- Combate hipertensiunea arterială.
- Reduce oboseala.
- Încetinește procesul de îmbătrânire.
- Ajută la prevenirea anumitor tipuri de cancer.
- Ajută la digestie.
- Reduce nivelul colesterolului.
- Reglează temperatura corpului.
- Întărește sistemul imunitar.
- Stimulează concentrarea.
Conform unor studii recente, ceaiul verde conține mai mulți polifenoli decât alte soiuri. Datorită acestui fapt, el a devenit foarte popular în Occident în ultimii ani.
Conținutul ridicat de antioxidanți din ceai poate preveni dezvoltarea unor forme de cancer. De asemenea, se știe că ceaiul verde îmbunătățește performanța mentală și conține mai mult fier, vitamine și catechine decât ceaiul negru. Tratamentul termic necesar pentru producerea ceaiului verde crește probabil conținutul de polifenoli al frunzelor.
În general, consumul regulat de ceai verde:
- reduce riscul de boli coronariene;
- ajută la întărirea pereților vaselor de sânge, crescând în același timp elasticitatea acestora;
- încetinește absorbția zaharurilor și a grăsimilor;
- reglează tensiunea arterială ridicată;
- previne intoxicațiile alimentare.