Categories: Ştiri sănătate

Medic: „Suntem într-o perioadă de conviețuire cu infecția. Nu este armonioasă, așa cum sperăm să fie din martie”

Specialiștii au constat că ne aflăm într-o zonă de platou în ceea ce privește situația epidemiologică. Astfel, deși mii de cazuri sunt raportate zilnic, proporția persoanelor care au nevoie de spitalizare este redusă.

În comparație cu valurile anterioare, specialiștii susțin că presiunea asupra spitalelor este mult mai mică, iar numărul persoanelor care vin cu forme grave de boală, care necesită spitalizare, este redus în mod considerabil.

Astfel, experții subliniază faptul că ne aflăm într-o situație de conviețuire cu virusul, care va fi mult mai armonioasă în viitorul apropiat.

Din martie vom avea o perioadă mai armonioasă

În aceste condiţii, directorul medical al Institutului Matei Balş, doctor Adrian Marinescu, spune că diferenţa este clară faţă de valul al patrulea, comunică RRA.

„În momentul de faţă, este totuşi o perioadă de convieţuire cu virusul. Că nu este armonioasă, aşa cum sperăm să avem din martie, sigur, e o altă discuţie, dar cele mai multe dintre prezentări înseamnă totuşi cazuri care n-au nevoie de internare.

Sigur că dacă ai o explozie de cazuri, ajungi să ai 40.000 pe zi, se vor selecta şi cei care sunt vulnerabili şi au nevoie de internare, dar este evident că şi în rândul internărilor sunt destul de puţini cei care au într-adevăr complicaţii importante, cu nevoie de oxigen, /…/ terapie intensivă evident că nu e o creştere importantă, nu e o presiune.

Trebuie să înţelegem că indiferent de tipul de infecţie virală sau că vorbim de virusuri gripale, riscul să fie totuşi oameni în terapie există, adică aici este clar, dar nu suportă comparaţie varianta Omicron, din fericire, este mult diferită.

Ce parte a corpului este infectată de Omicron?

Vorbim de o variantă virală de SARS-CoV-2 care afectează predominant tractul respirator superior şi atunci afectarea pulmonară se întâmplă mult mai rar, nu e imposibilă, dar se întâmplă mult mai rar. Şi lucrurile bineînţeles că pot fi mai bine gestionate la nivel de secţie de spital.

Unde aş fi foarte atent, este legat de ceea ce se întâmplă în camerele de gardă şi în centrele de evaluare şi, în general, la nivel de populaţie, pentru că totuşi dacă ai multe cazuri, nu este foarte uşor să rezolvi evaluările, să rezolvi fiecare pacient în parte, să stabileşti exact tratamentul, să-l poţi monitoriza, e destul de complicat”, explică Adrian Marinescu, director medical la Institutul MAtei Balș.

Recent Posts

Stelele sunt de partea lor: Acestea sunt cele mai norocoase semne ale săptămânii

Stelele vor fi de partea lor: Acestea sunt cele mai norocoase semne ale săptămânii. Trei…

45 de minute ago

Rețetă ușoară și rapida: Dovlecei marinați în ulei de măsline

Rețetă ușoară și rapida: Dovlecei marinați în ulei de măsline. Pentru a avea întotdeauna o…

o oră ago

Mii de studenți doresc o carieră în sistemul sanitar. Ce oportunități au

Mii de studenți doresc o carieră în sistemul sanitar. Universitatea de Medicina, Farmacie, Științe și Tehnologie…

2 ore ago

Bilete de odihnă și tratament pentru seniori. De unde pot fi ridicate

Bilete de odihnă și tratament pentru seniori. Veste bună pentru pensionarii care doresc să beneficieze…

2 ore ago

Anunț pentru cei care consumă produse lactate regulat! Ce au descoperit cercetătorii abia acum

Cei care consumă produse lactate regulat trebuie să știece au descoperit cercetătorii. Toată lumea știe…

2 ore ago

Anunțul care dă fiori românilor! Gheorghe Mărmureanu spune când un cutremur devastator va lovi România

Anunțul care dă fiori românilor! Gheorghe Mărmureanu spune când un cutremur devastator va lovi România…

3 ore ago

Citeste si: