Din cuprinsul articolului
Un medic specialist a oferit sfaturi pentru buna funcționare a inimii. Acesta spune că un fruct are proprietăți benefice pentru inimă, mănâncă-l în fiecare zi de iarna.
Dacă persoanele cu artrită nu au voie să-l consume, acest fruct sezonier este extrem de benefic pentru întărirea pereților vaselor de sânge, îmbunătățirea pereților inimii și suprimarea creșterii microorganismelor patogene.
Acest lucru este explicat de medicul generalist Elena Solomina. Aceasta a explicat că acest fruct poate fi consumat cu semințe. După cum spune Dr. Elena Solomina, rodia este excelentă pentru persoanele care suferă de boli cardiovasculare și, mai mult ar trebui să-l consume zilnic.
Beneficiile rodiei pentru sănătatea inimii
„Un studiu realizat de Societatea Germană de Cardiologie (Deutsche Gesellschaft f?r Kardiologie) dovedește că rodia conține substanțe speciale care reduc efectele așa-numitului colesterol „rău” (LDL). Ca urmare, tensiunea arterială a unei persoane poate fi normalizată. Pentru a experimenta pe deplin proprietățile benefice ale naratului, experții recomandă consumul regulat de suc de rodie proaspăt stors, fără, desigur, a adăuga zahăr. După doar o lună și jumătate, vasele devin mai elastice, ceea ce înseamnă o reducere semnificativă a riscului de boli cardiovasculare”, spune specialistul.
În plus, rodia are proprietăți antibacteriene și antivirale, antitumorale și anticancerigene. Dr. Solomomatina recomandă femeilor să mănânce rodie dacă nivelul de estrogen al corpului lor scade.
Poţi să mănânci semințele de rodie. Acestea conțin acizi grași nesaturați și fibre.
Rodia conține vitamina C
Rodia conține o cantitate semnificativă de vitamina C, care ajută la absorbția mai eficientă a fierului. De aceea, sosul sau sucul de rodie merg bine cu produse din carne și pește. Acidul din rodie ajută la înmuierea cărnii și îmbunătățește absorbția acesteia”, a mai adăugat nutriționistul.
Alte beneficii
Potrivit Dr. Solomotina, rodia are un conținut semnificativ de vitamina K, care contribuie la formarea normală a sistemului osos și la prevenirea hemoragiilor.
Antioxidanții și vitaminele conținute în rodie întăresc sistemul imunitar. Persoanele care beau în mod regulat suc de rodie sunt mai puțin sensibile la răceli, ceea ce este deosebit de important în timpul sezonului rece. În plus, rodia ajută la crearea unei microflore intestinale favorabile, care, la rândul ei, are un efect benefic asupra rezistenței organismului la diferite virusuri și infecții, precum și asupra proceselor inflamatorii.
Cei care doresc să mențină elasticitatea pielii ar trebui să mănânce un rodiu al zilei. Semințele acestui fruct conțin un acid special care produce colagen și, de asemenea, reduce inflamația și umflarea. Pielea devine mai strânsă, suplă și îmbătrânirea încetinește.
„Sucul de rodie poate fi băut în fiecare zi sau folosit ca aditiv, de exemplu, la sosuri. Rodia nu este benefică doar pentru sănătate, ci și pentru diferite mâncăruri, le oferă un gust special care a fost mult timp apreciat de gourmanzi. Într-un cuvânt, nu ignorați acest fruct – și foarte curând veți simți schimbări pozitive”, spune Dr. Solomatina.