Doctorul Mihail atrage atenţia că există o serie de alimente care au un impact direct asupra imunității, mai ales în sezonul rece, când organismul este mai expus în fața virușilor și a gripei de sezon.
„Dacă vrei să-ți crești imunitatea, atunci trebuie să eviți aceste 4 tipuri de alimente. Oamenii vor în sezonul acesta să-și crească imunitatea și se duc la farmacie să cumpere suplimente pentru a-și crește imunitatea, care îți fac de 10 ori mai rău.
Îți scad imunitatea și îți distrug sistemul imunitar, care e absolut nepregătit să se lupte cu o viroză. În primul rând, alimentele bogate în zahăr cresc producția de proteine inflamatorii, având un impact negativ asupra funcției imunitare”, spune Dr Mihail pe rețelele de socializare.
Nu doar zahărul este considerat a fi inamicul imunității, ci și sarea, spune dr. Mihail Pautov. Potrivit acestuia, lista conţine și cu produsele prăjite, cunoscute ca având, în general, efecte negative asupra stării de sănătate generale, dar și îndulcitorii artificiali.
„Prea multă sare, ea este ok, dacă o controlezi și faci sport. Eu recomand acel vârf de sare într-un pahar de apă minerală dimineața care să te energizeze, dar dacă mănânci prea multă sare, ea poate inhiba și alterează bacteriile intestinale.
Atenție mare la mâncare prăjită. Pe lângă faptul că ne poate îngrășa, ea este bogată într-o grupă de molecule, care se formează atunci când zaharurile acționează cu proteinele sau grăsimile în timpul gătirii la temperaturi ridicate. Se crede că aceste molecule slăbesc sistemul imunitar în mai multe moduri.
Îndulcitorii artificiali pot provoca dezechilibre în bacteriile intestinale, care sunt extrem de importante în generarea unui răspuns imunitar bun”, a mai spus specialistul pe contul de TikTok.