Sari la conținut

Medic român: patru metode prin care îți reglezi imunitatea

Din cuprinsul articolului

Cum să-ți reglezi imunitatea. Starea de echilibru reprezinta raiul pentru organismul viu. Starea de echilibru este cea care ne confera sanatate fizica si psihica, echilibru emotional, judecata corecta, somn odihnitor si, nu in ultimul rand, un aspect exterior placut, de om sanatos si in forma.

Este, de fapt, starea in care ne-am nascut, cei mai multi dintre noi. Dr. Elena Păcuraru, medic primar de medicină internă, a descris pe pagina de Facebook, patru metode ușor de pus în practică de oricine, pentru a-ți regla imunitatea.

Cum să-ți reglezi imunitatea

”Sunt cateva lucruri simple, care se pun usor pe hartie dar mai greu in viata noastra daca nu le avem deja ca obiceiuri instapanite. De aceea, desi le stim, este bine sa le amintim periodic pentru ca poate totusi, la un moment dat, pentru binele nostru, le vom si aplica,” a explicat dr. Păcuraru.

1. Somn suficient si de calitate. Asta inseamna 7-8 ore pe noapte, intr-o camera bine aerisita, intunecata, fara zgomote ambientale. Temperatura optima pe timpul noptii este, in medie, 19.3 grade C, ceva mai ridicata pentru copiii mici.

Prezenta monitoarelor sau telefoanelor mobile in camera de dormit impiedica instalarea perioadelor de somn profund, singurele perioade cand organismul se regenereaza iar creierul primeste un refresh.

2. Fiti activi. Activitatea fizica, macar 30 minute zilnic, genereaza in organism cele mai puternice semnale de echilibrare, inclusiv in ceea ce priveste imunitatea. Pentru cei care nu sunteti prieteni cu sportul si plimbarea in ritm alert este foarte benefica, cat va permit constitutia si gradul de rezistenta fizica. Doar exersati cu regularitate si veti observa ameliorarea somnului, disparitia anxietatii sau starilor depresive, o judecata mai buna, o viteza de reactie net ameliorata si un aspect fizic imbunatatit.

3. Mancati mai putin, axati-va pe o alimentatie bazata pe plante si mai putina carne, fara zahar si mancare procesata deoarece zaharul si aditivii alimentari produc ruperi in lanturile neuroendocrine fiziologice, cu perturbari majore in echilibrul intern al organismului, inclusiv la nivel imunologic.

4. Chiar daca da bine sa pari vesnic foarte ocupat, foarte solicitat, foarte… Asta da bine pentru companie, pentru angajator, dumneavoastra nu va aduce nici un beneficiu si va spun din proprie experienta ca atunci cand avem atitudinea aceasta aratam foarte rau, avem figura unor oameni haituiti, care nu mai sunt de mult in control asupra propriei vieti. Lasati pe alti sa aiba figuri la moda. Tineti cont ca fiecare dintre noi are nevoie de o bucatica din cele 24 ore numai el. Fara acest timp pentru noi vom ajunge sa ne pierdem respectul fata de sine si vom uri tot ceea ce facem pentru ca, in final, tot ceea ce facem ne-a indepartat de NOI. Motiv de dezechilibru si probleme imunologice mari!

”Nu va luati angajamentul ca din seara asta puneti in aplicare tot ce ati citit. Nu e realist. Schimbarea, si in rau dar si in bine, se face treptat. Incercati cu cate o modificare pe saptamana in stilul dumneavoastra de viata si atunci cand veti simti efectele, nu mai trebuie sa cititi nici un articol. Recastigarea starii dumneavoastra de bine va fi singura motivatie,” a conchs medicul internist.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel