Din cuprinsul articolului
Medic român: După Sărbători ar trebui deschise școlile și grădinițele în zonele verzi.
Mihai Craiu, medic pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu din București, trage un semnal de alarmă asupra faptului că închiderea școlilor are „efecte negative EVIDENTE asupra copiilor”. Acesta susține că autoritățile ar trebui să redeschidă școlile după Sărbători, în zonele verzi.
Într-o postare pe pagina sa de facebook, dr. Mihai Craiu prezintă un studiu conform căruia „copiii mici se imbolnăvesc de doua ori mai rar si transmit de doua ori mai puțin SARS-CoV-2 în comunitate, prin comparație cu adulții”.
„Doar două idei pentru viitorul apropiat:
1. Copiii mici se imbolnăvesc de doua ori mai rar si transmit de doua ori mai puțin SARS-CoV-2 în comunitate, prin comparație cu adulții.2. Inchiderea școlilor are efecte negative evidente asupra copiilor, familiilor lor și asupra societații în general, cu impact direct academic și economic.CDC afirma săptămâna trecută, după apariția studiului islandez descris in articolul de mai jos, ca ar trebui să fie făcute toate eforturile pentru a inchide școlile elementare ultimele, in cazul unei transmiteri accentuate a COVID19 în comunitate. Si ar trebui redeschise PRIMELE atunci când se revine la scenariul verde.
Dupa ce au studiat peste 40.000 islandezi de toate vârstele, adică unul din 9 cetațeni ai țarii, au aflat ca intre cei izolați, după un posibil contact infectant, copiii au luat boala de 2 ori mai rar decât adulții si imensa majoritate a copiilor bolnavi au luat de la un adult.Alt argument pentru rolul minor al copiilor în transmiterea COVID19 în comunitatile unde au rămas școlile deschise vine din Irlanda. Acolo a scădut cu 80% transmiterea comunitară a bolii, după inchiderea restaurantelor, sălilor de sport sau de concerte etc. Deși școlile elementare au rămas deschise!Contează foarte mult două aspecte in această ecuație a școlilor – vârsta copiilor și gradul de transmitere comunitară al maladiei.Copiii cu vârstă mai mare de 10-12 ani au riscuri epidemiologice asemănatoare adultilor tineri în fața COVID19. În zonele cu transmitere redusă a bolii, școlile deschise nu contribuie la agravarea pandemiei.MESAJ DE LUAT ACASĂ – ca să putem reduce efectele negative asupra copiilor vor trebui făcute eforturi susținute, de către noi, adulții. Să respectăm regulile de prevenție și să ne vaccinăm, atunci când va fi cazul. Iar in zonele verzi ar trebui făcute planuri de redeschidere pentru școli și grădinițe, după sărbători”, a transmis dr. Mihai Craiu.
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…
Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…
Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…