Din cuprinsul articolului
Medicul Adina Alberts a împărtășit pe rețelele de socializare o informație publicată de Eteledoc, care include informații cu privire la unele băuturi care „dublează” riscul de cancer colorectal.
Incidența cancerului colorectal cu debut precoce ( vârsta <50 de ani la diagnosticare) a fost în creștere în multe țări cu venituri mari în ultimele două decenii. Boala devastatoare începe în intestinul gros și se dezvoltă în principal din excrescențe precanceroase, care se numesc polipi.
În cazul în care cancerul intestinal este depistat suficient de devreme, acesta poate fi vindecat, dar un stil de viață sănătos poate face diferența în prevenirea acestuia.
Un număr tot mai mare de studii a crescut gradul de conştientizare a asocierii între consumul de băuturi zaharoase, obezitate şi riscul de cancer colorectal.
Băuturile îndulcite, băuturile carbogazoase, băuturile cu aromă de fructe și băuturile pentru sport și energizante reprezintă, toate, o amenințare, consumul acestora contribuind la apariția cazurilor de diabet tip 2 și obezitate, dar și la creșterea numărului de persoane tinere, sub 55 de ani, cu cancer colorectal” , este postarea distribuită de medicul Adina Alberts.
Dr. Adina Alberts a vorbit pe pagina sa de socializare despre un alt antioxidant extrem de puternic care aduce numeroase beneficii organismului. Iată în ce alimente poate fi găsit!
Glutadionul este o moleculă esențială, un antioxidant produs de organismul nostru, compus în mare parte din trei aminoacizi: glutamină, glicină și cisteină.
Acest antioxidant este implicat în diferite funcții, fiind implicat in mentinerea la nivel optim a sistemului imunitar, dar și repararea țesuturilor.
Glutationul este produs în aproape fiecare celulă din organism și poate fi găsit în două forme: redus și oxidat.
Echilibrul dintre aceste două forme este cel care determină dacă celulele noastre sunt protejate de stresul oxidativ.
Nivelurile de glutation scad odată cu vârsta și sunt reduse de o serie de factori, inclusiv o alimentație deficitară, toxinele din mediu și stresul zilnic.
• reduce stresul oxidativ,
• elimină mercurul din celule,
• ajută la absorbtia vitaminelor E și C,
• acționează ca un agent de detoxifiere,
• poate ameliora psoriazisul,
• reduce deteriorarea celulelor în boala ficatului gras,
• îmbunătățește rezistența la insulină la persoanele în vârstă,
• crește mobilitatea persoanelor cu boală arterială periferică,
• reduce simptomele bolii Parkinson,
• poate ajuta la lupta împotriva bolilor autoimune,
• poate reduce leziunile oxidative la copiii cu autism,
• poate reduce impactul diabetului necontrolat
• poate reduce simptomele bolilor respiratorii,
• ajută la metabolizarea substanțelor nutritive.
Alte alimente în care glutadionul este prezent în cantități importante sunt: ouăle, nucile, leguminoasele, peștele, puiul și semințele de in.
Glutationul este disponibil ca supliment oral sub formă de capsule și soluții buvabile, dar poate fi administrat și intravenos, topic sau sub formă de inhalant”, a scris Adina Alberts pe Facebook.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…