Din cuprinsul articolului
Medic român, anunțul așteptat de toată lumea: Pandemia începe să moară! Cum își argumentează acesta declarația.
Tot mai multe țări discută despre teza conform căreia ar trebui să se renunțe la raportarea de infectări și să păstreze doar raportarea spitalizărilor Covid. Întrebat de jurnalistul Ion Cristoiu ce părere are despre această propunere, medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș, a declarat că este „absolut de acord” cu această propunere.
„În momentul în care ai o știre, ai putea să spui așa, și contează și tonul,: „Avem astăzi mai multe infectărio, am ajuns la 10.000, dar, din fericire, numărul de cazuri la ATI…” Așa aș vrea să aud știrea. Plus că aș vrea că atunci când apare un grafic, să nu fie doar graficul legat de ingecții. Să apară un grafic care să-mi spună alături câte spitalizări am avut legate de Omicron, câte din acele cazuri au fost într-adevăr Omicron, câte spitalizări, câți au ajuns la Terapie Intensivă. Ori, situația asta ne-ar liniști, dacă am vedea-o”, a declarat medicul Marinescu.
Ion Cristoiu a ținut să precizeze că, pentru el, numărul raportărilor cazurilor imense de Covid nu mai reprezintă o știre.
„Ca om care fac de 50 de ani presă, nu consider o știre numărul mare, ci consider o știre că nu e pandemie. Adică, știrile apocaliptice nu mai merg! Vom putea avea un Breaking News „Gata! A murit virusul?”, a fost curiozitatea jurnalistului.
Răspunsul medicului nu s-a lăsat așteptat. Acesta a declarat că pandemia „începe să moară”.
„Cred că putem de-acuma să începem să spunem așa: începe să moară! Optimismul meu întotdeauna pleacă și de realism. Nu cred că m-ați văzut atât de optimist în valurile dinainte. Adică atunci spuneam, „hai să stăm calmi”, dar erau niște probleme reale”, a dezvăluit Adrian Marinescu în cadrul podcastului lui Ion Cristoiu.
„Dar, acum, ceea ce văd de la o zi la alta este într-adevăr o situație care este echilibrată. I-adevărat, sunt trei probleme la populația României, după părerea mea. Nu vorbim acum despre partea de vaccinare, dar și vaccinarea înseamnă o protecție și faptul că populația României are o rată mai mică de vaccinare față de media Europeană, din păcate, va duce la ceva mai multe cazuri severe. Nu înseamnă multe, înseamnă „mai multe”.
Al doilea aspect, o altă problemă care ține de populația României și nu are nicio legătură cu pandemia. Din păcate, suntem mai bolnavi decât ar trebui, adică ne căutăm destul de puțin în ceea ce privește bolile cronice.
Și al treilea aspect, este că nu suntem destul de echilibrați să putem evalua pacienții chiar în număr mare. Avem un sistem cu medic de familie, cu centru de cutare… Din cauza asta mi-e puțin teamă…
Eu cred că în valul 5, când vorbim de o variantă Omicron care e mai ușoară, ar trebui să avem un minim de pierderi de vieți omenești. Adică în moemntul de față trebuie să facem tot ce se poate să reducem la minimum pierderea de vieți omenești”, a mai spus medicul Adrian Marinescu.
Pensionarii care doresc să lucreze după pensionare trebuie să fie atenți la regulile stabilite de…
Farmacia online Eumed.ro oferă românilor posibilitatea de a avea acces la produse farmaceutice care nu…
Aproape 20% dintre medicii de familie au peste 70 de ani, a declarat, luni, la…
Longevity Clinic, prima clinică din România dedicată longevității, se concentrează pe promovarea medicinei personalizate și…
Călin Georgescu, candidat la alegerile prezidențiale, și-a declarat averea conform cerințelor legale, relevând economii substanțiale…
Gala Top Performeri din Sănătate, organizată de revista Capital, a ajuns la a doua ediție…