Din cuprinsul articolului
Tudor Ciuhodaru, medic român care lucrează într-ul spital suport COVID, a declarat aseară, la Antena 3, că a votat împotriva certificatului verde și mai spune că o hârtie nu limitează transmiterea virusului.
Medicul Tudor Ciuhodaru, care este şi europarlamentar, este de părere că strategia actuală din pandemie trebuie schimbată şi căutate soluţii ca să trecem de la faza pandemică la cea endemică.
„Eu am votat împotriva certificatului verde digital la nivel european, pentru că lanţul de transmitere epidemiologică nu se justifică.
Înainte de a se adopta acest certificat verde, se spunea că vaccinarea e o necesitate medicală. Certificatul ar trebui să fie recunoscut de OMS şi nu îmi amintesc să fi fost. Şi atunci ar trebui să stabilim ce putem face cu certificatul şi ce libertăţi ne permite (…).
Din punctul meu de vedere, trebuie o schimbare radicală de strategie în acest moment şi căutate soluţiile ca să trecem de la faza pandemică la cea endemică, aşa cum face Anglia, Irlanda, Israel.
E evident că acest paşaport a fost doar o hârtie care nu a limitat transmiterea virusului din punct de vedere epidemiologic şi puteai să circuli dintr-o ţară în alta”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru, europarlamentar, duminică, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.
Tudor Ciuhodaru, care lucrează la secţia UPU a spitalului din Iaşi, a subliniat că este vaccinat anti-COVID cu schema completă.
„Eu sunt vaccinat cu trei doze, lucrez într-un spital de suport COVID de la începutul acestei pandemii.
(…) Au fost foarte multe aberaţii în această pandemie”, a continuat medicul de la Iaşi, duminică, la Antena 3.
Numărul cazurilor de coronavirus raportate zilnic continuă să se dubleze de la o săptămâna la alta. Ieri s-au anunţat peste 14.000 de noi contaminări, aproape unul din trei teste fiind pozitiv.
S-au înregistrat încă 22 de decese asociate bolii, iar aproximativ 600 de oameni sunt internaţi la ATI. Autorităţile spun că, din această săptămână, capacitatea de testare va creşte până la 150.000 de teste pe zi.
Peste 3.800 de medici de familie din toată ţara au încheiat contracte în acest sens cu casele de asigurări de sănătate. La Bucureşti şi în judeţul Ilfov, unde apar mereu cele mai multe cazuri noi, au fost deschise centre de testare în 20 de spitale, iar alte 8 îşi vor începe activitatea mâine.
De asemenea, cel târziu de miercuri, va fi reluată testarea elevilor, după ce peste 10 milioane de kituri au ajuns în depozitele inspectoratelor şcolare.
Odată cu creşterea capacităţii de testare se vor înmulţi şi cei depistaţi pozitiv – afirmă ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, care anticipează că vârful acestui val pandemic va fi peste aproximativ 3 săptămâni:
Alexandru Rafila: Undeva în jurul datei de 10-15 februarie, vom atinge acest maxim al numărului de cazuri. Un lucru este important, însă, rata de producere a acestei infecţii a scăzut, maxima a fost în prima săptămână din ianuarie, am avut o rată de reproducere de 1,87, adică, practic, o persoană infectată îmbolnăvea alte 2 persoane, acum avem 1,25. În ultimele 8 zile, am avut o scădere progresivă, de la 1,87 la 1,25. Şi 1,25 este îngrijorător, pentru că înseamnă că numărul de cazuri creşte.
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…