Sari la conținut

Medic român: 7 reguli pentru un abdomen perfect

grasime abdomen
Sursa foto: Pixabay
grăsimea de pe abdomen, asociate cu un risc ridicat de diabet

Obținerea unui abdomen plat, eliminarea grăsimii abdominale și evidențierea taliei este un lucru pe care de obicei ne propunem să-l facem în fiecare an, dar pe care nu reușim întotdeauna să-l realizăm.

Pe lângă exerciții fizice și o dietă echilibrată, este necesar să urmezi câteva reguli fundamentale de aur care te vor ajuta foarte mult să atingi acest obiectiv.

Vasi Rădulescu, medic și scriitor, a dezvăluit care sunt cele 7 reguli de care trebuie să ții cont pentru un abdomen perfect.

”Cine face exerciții fizice pentru un corp armonios și arătos știe cât de greu este să ajungi la un abdomen care să se vadă în deplin concept six packs, altfel spus pachețele sau pătrățele.

Mușchii abdominali au nevoie să fie descoperiți pentru a se vedea bine sub tegument – descoperirea înseamnă, firește, topirea țesutului adipos subcutanat care ascunde musculatura”, a scris Vasi Rădulescu pe blogul său.

7 reguli pentru un abdomen perfect

Astfel, cele șapte reguli pentru a avea un abdomen perfect ating toate punctele legate de stilul de viață ce trebuie abordat.

”1. Topirea grăsimii se va produce global, nu țintit de pe abdomen. Pentru asta ai nevoie de un deficit caloric, așadar situează-te cu aportul la mai puțin decât arzi.

Dacă, prin metabolismul bazal (adică ce consumi pentru asigurarea funcțiilor de bază ale corpului) consumi 1600 de calorii, iar peste acesta mai faci mișcare de 500 calorii, metabolismul tău activ va fi de 2100 calorii. Dacă din mâncare iei 1800 calorii, deficitul de 300 calorii va fi luat de corp din rezerve (de oriunde). Scăzând grăsimea globală va scădea și cea de pe abdomen.

2. Redu pe cât posibil aportul de zaharuri. Abdomenul se face mai ales în bucătărie – nu mai e un secret pentru nimeni. Încearcă să reduci aportul de zahăr la sub 20 de grame pe zi.

Tot ce e dulce și bogat în zahăr va determina creșterea glucozei din sânge, care va stimula pancreasul să elibereze insulina, principalul hormon reglator al glicemiei. Insulina se opune lipolizei, adică topirii de grăsime. E fix ceea ce nu vrei!

Hidratează-te!

3. Ai grijă la aportul de lichide și hidratează-te optim. Bea 2-3 litri de apă pe zi. Fără băuturi cu zahăr adăugat, ideal fără băuturi cu înlocuitori de zahăr, care vor stimula și ele eliberarea insulinei prin răspuns anticipat la dulce. Poți consuma cafea, ceai negru, ceai verde.

4. Dormi 8 ore pe noapte. Somnul este crucial pentru rezultate bune în pierderea de grăsime și transformarea corpului. Orice dietă nu va duce la rezultate grozave dacă somnul tău este insuficient și de calitate proastă.

5. Alcool? Mai gândește-te. Alcoolul se opune lipolizei și, mai mult, metabolizarea sa la nivelul ficatului este deosebit de laborioasă. Ficatul este elementul cheie în slăbit și-l vrei cât mai puternic și concentrat pe asta, nu pe metabolizarea alcoolului. De asemenea, alcoolul este bogat în calorii, exact ceea ce nu vrei în slăbit.

Cea mai populară metodă de a slăbi sănătos

6. Fă exerciții globale care vor însemna cheltuială de energie. Ele, coroborate cu dieta ținută, vor duce la topirea grăsimii de pe abdomen, cu apariția reliefului tipic. Ulterior, dacă vrei să dezvolți mușchii drepți sau oblici, fă exerciții țintite pentru ei (găsești o mulțime de exemple pe YouTube, cu kettlebell, aparate, poziții diverse).

7. Încearcă fastingul intermitent. E cea mai populară metodă de a slăbi sănătos și, împreună cu niște exerciții fizice, va duce la rezultate grozave, inclusiv pentru abdomenul tău”, a scris Vasi Rădulescu pe blogul său.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel