Medic: Renunță la aceste alimente și tiroida ta îți va mulțumi

Este foarte important să vă examinați tiroida, mai ales dacă aveți peste 40 de ani. În plus, dieta afectează sănătatea acestui organ.

Alimentele cele mai dăunătoare pentru tiroidă

Dr. Maria Elesina, endocrinolog rus, spune că cei care consumă des alimente procesate ar trebui să-și reconsidere dieta. Nu este nimic sănătos în cârnați, carne afumată și alimente conservate. De asemenea, ar trebui să evitați soia, care se găsește în multe produse.

Brânza tofu, laptele de soia și sosul de soia provoacă producerea de estrogen, care la rândul său poate încetini glanda tiroidă. Varza de Bruxelles, ridichile și conopida au un efect pozitiv asupra acestui organ – aceste legume ar trebui să fie prezente în dieta zilnică a tuturor, este convins expertul.

Primele simptome ale problemelor tiroidiene pot fi pierderea bruscă în greutate, transpirația, slăbiciunea musculară, iritabilitatea și gura uscată.

Glanda tiroidă este responsabilă de producerea hormonilor necesari pentru metabolismul normal, creșterea celulară și sistemul cardiovascular.

Este important ca organismul să obțină iod, zinc și acizi grași pentru buna funcționare a glandei tiroide. Ce alimente conțin cea mai mare cantitate din aceste substanțe?

Peștele roșu conține mulți acizi omega-3 benefici. Încercați să luați o cantitate mică de produs în fiecare zi, de preferință seara. Puteți mânca atât pește ușor sărat, cât și pește gătit – fiert sau la aburi.

Dacă nu doriți să mâncați pește în fiecare zi, organizați o zi a peștelui o dată sau de două ori pe săptămână. Acest lucru va fi benefic nu numai pentru glanda tiroidă, ci și pentru întregul organism în ansamblu.

Spanacul conține o cantitate uriașă de substanțe utile: carbohidrați, proteine, betacaroten, acizi grași și organici saturați și nesaturați, vitaminele A, B, C, K, E, PP, H, amidon, fibre, oligoelemente.

La gătit, vitaminele din spanac practic nu se pierd, așa că poate fi consumat atât crud, cât și ca parte a diferitelor feluri de mâncare. Merele protejează glanda tiroidă de celulele canceroase.

Acestea trebuie consumate cu coajă, deoarece cea mai mare cantitate de vitamina B17 este concentrată acolo. Nu aruncați nici semințele – acestea conțin până la 15% grăsime și iod.

În absența tirozinei în dietă, formarea normală a hormonilor este imposibilă. În banane și caise există o cantitate mare din acest aminoacid. Există și în avocado, kiwi și smochine. Pregătiți o salată din aceste fructe, presărați deasupra semințe de floarea soarelui (nu mai mult de 30 g) – și glanda tiroidă va primi cantitatea necesară de tirozină.

 

Recent Posts

Meteorologii ANM anunță o schimbare bruscă a vremii. Uite prognoza pentru toată țara

Meteorologii ANM anunță o schimbare bruscă a vremii. Începând din acest weekend, temperaturile vor fi…

6 minute ago

Persoanele trecute de această vârstă nu ar trebui să mănânce slănină

Slănina este un produs foarte sănătos, dar nu toată lumea îl poate consuma, relatează Dr.…

37 de minute ago

Zodii care își schimbă viața până la sfârșitul anului. Au mare noroc la bani și nimic nu le stă în cale

Minerva a arătat ce semne zodiacale își vor schimba viața la final de an. Au…

o oră ago

Biblia a avut dreptate: prima profeție despre sfârșitul lumii a fost îndeplinită. Despre ce este vorba?

Deșertul Sahara este unul dintre cele mai aride și ostile locuri de pe planetă. Cu…

2 ore ago

Horoscop 8 noiembrie. Capricornii să fie atenți la sănătate. Previziuni astrele în funcție de zodia în care te-ai născut

Horoscop 8 noiembrie. Capricornii să fie mai atenți la starea lor de sănătate. Vărsător, dragostea…

2 ore ago

Un medic dezvăluie ROLUL grăsimii în alimentație, iarna: Nu ne ferim de grăsime, fără nu ne e bine

ROLUL grăsimii în alimentație. Dr. Mihaela Bilic, medic primar în specialitatea diabet și nutriție, explică…

3 ore ago

Citeste si: