Categories: Expertul zilei

Medic renumit: consumul zilnic al acestui fruct reduce riscul de apariție al Alzheimer

Un om de știință de top a dezvăluit un beneficiu surprinzător pe care merele le pot avea asupra sănătății creierului tău.

Omul de știință în domeniul alimentației, dr. Vincent Candrawinata, a spus că există dovezi care sugerează că consumul regulat de mere poate îmbunătăți memoria și poate reduce riscul bolii Alzheimer.

Cercetătorul de sănătate din Sydney a spus că consumul mai multor mere ar putea să vă  ”ajute să vă amintiți unde ați pus cheile mașinii”, deoarece acestea conțin vitamine și minerale care au fost legate de păstrarea memoriei.

El a spus că fructul este bogat în substanțe fenolice, cum ar fi flavonoidele, care pot ajuta la scăderea riscului de Alzheimer prin protejarea creierului de substanțele nocive.

Dr. Vincent a spus că flavonoidele pot fi găsite și în multe alte fructe și legume și sunt, de asemenea, un agent antioxidant puternic care poate diminua simptomele de depresie și anxietate, potrivit DailyMail.

Ce sunt flavonoidele

Dr. Vincent a citat un studiu american efectuat pe 2.800 de participanți în vârstă de 50 de ani, care a constatat că cei care consumau alimente mai puțin bogate în flavonoide aveau de două până la patru ori mai multe șanse de a dezvolta Alzheimer și alte demențe conexe pe o perioadă de 20 de ani.

”Flavonoidele sunt compuși fenolici care se găsesc în fructe precum merele și perele și în legume precum varza kale și spanacul. Îi puteți găsi chiar și în ciocolată și în vin! Acești compuși, atunci când sunt absorbiți corespunzător, sunt benefici pentru sănătatea noastră.

Studiile au arătat că un aport alimentar mai mare de flavonoide și de subclasa lor de flavonoli ar putea fi asociat cu reducerea riscului de a dezvolta Alzheimer”, a spus medicul.

El a explicat că un aport mai mare de mere poate oferi organismului vitamine și minerale importante care protejează celulele creierului de neurotoxicitatea care poate duce la astfel de tulburări neurodegenerative.

”Neurotoxicitatea apare atunci când sistemul nervos al organismului este expus la substanțe toxice naturale sau produse de om și alterează activitatea normală a sistemului nervos. În cele din urmă, acest lucru ar putea duce la perturbarea sau uciderea neuronilor din creier

Neurotoxicitatea poate apărea ca urmare a expunerii la substanțe utilizate în chimioterapie, radioterapie, terapii medicamentoase sau chiar a expunerii la metale grele precum mercurul și la anumiți aditivi alimentari, pesticide, solvenți industriali și de curățare și produse cosmetice

A avea un stil de viață sănătos, inclusiv o dietă echilibrată și menținerea unei bune forme fizice, sunt două modalități excelente care pot contribui la reducerea riscului de a dezvolta boala”, a spus medicul.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Merele, efecte asupra creierului

”Este uimitor să te gândești că un simplu fruct precum mărul poate juca un rol atât de important în reducerea riscului de apariție a bolii Alzheimer”, a spus dr. Vincent.

Dr. Vincent a declarat că adăugarea merelor proaspete în dieta zilnică poate avea o multitudine de beneficii, inclusiv pentru sănătatea dumneavoastră mentală.

”Merele sunt o sursă bună de pectină, o fibră solubilă. Studiile și cercetările au constatat că un consum ridicat de acest tip de fibre este legat de un risc mai mic de simptome de depresie.

Fructele și legumele sunt foarte benefice pentru sănătatea mintală, iar persoanele care consumă frecvent fructe și legume crude sunt mai puțin predispuse să sufere de simptome de depresie și anxietate”, a mai precizat medicul.

 

Recent Posts

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

5 minute ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

35 de minute ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

o oră ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

11 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

12 ore ago

Citeste si: