Din cuprinsul articolului
Iaurtul este un produs indispensabil în dieta persoanelor cu diabet. Toți diabeticii ar trebui să-și controleze dieta. De aceasta depinde nu numai calitatea vieții, ci și durata acesteia.
Alimentele au un impact semnificativ asupra stării persoanelor cu diabet. Prin urmare, este foarte important ca acestea să aleagă produsele potrivite.
Endocrinologul și nutriționistul Vera Kuzmina spune că iaurtul este ideal pentru scăderea zahărului din sânge, controlul excesului de greutate și reducerea riscului de apariție a patologiilor cardiace. Acesta conține multe proprietăți valoroase care au un efect benefic asupra condiției umane.
Iaurtul cu lapte are o concentrație mare de probiotice. Acest lucru ajută la scăderea excesului de greutate mai ales în cazul celor care suferă de diabet de tip 2. Acest produs lactat fermentat conține acid linoleic conjugat și calciu în cantități suficiente. Dar, dimpotrivă, carbohidrații sunt foarte puțini. Există doar 8 grame de carbohidrați pe porție, compusă în cea mai mare parte din proteine.
Consumul regulat de iaurt poate ajuta la controlul creșterilor de zahăr din sânge. În plus, datorită efectului său benefic asupra sistemului cardiovascular, sunt reduse riscurile de patologii asociate cu sănătatea vaselor și a inimii.
Iaurtul natural conține multe microorganisme benefice pentru om. Principalele componente sunt lactobacilii și bifidobacteriile. Acestea din urmă îmbunătățesc digestia, favorizează o mai bună absorbție a calciului și fierului, ajută la normalizarea microflorei intestinale sănătoase, inhibând astfel microorganismele patogene și reducând riscul de boli.
În plus, un conținut suficient de bifidobacterii are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar, deoarece intestinul conține cea mai mare concentrație de țesut limfoid din organism, care este responsabil pentru producția de limfocite.
Lactobacilii din compoziția acestui produs lactat ajută la ameliorarea flatulenței și ajută la prevenirea disbiozelor prin afectarea pozitivă a microflorei sistemului digestiv.
De asemenea, astfel de microorganisme sunt implicate în procesele metabolice, ajutând o persoană să absoarbă mai multe vitamine și oligoelemente în timpul digestiei.
Anumite tipuri de bacterii conținute în iaurt pot reduce simptomele unor boli precum sindromul intestinului iritabil. Iaurtul este un adevărat depozit de micronutrienți benefici. Este bogat în calciu, astfel încât consumul regulat întărește oasele, dinții, unghiile și părul și previne apariția osteoporozei.
De asemenea, conține cantități semnificative de magneziu, potasiu și fosfor. Acest produs este, de asemenea, recomandat pentru includerea în dieta femeilor însărcinate, deoarece vitaminele B pe care le conține sunt necesare pentru buna dezvoltare a copilului în corpul mamei. În plus, acestea au un efect pozitiv asupra sistemului digestiv, protejând mucoasa gastrică de efectele junk food-ului.
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…
Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…