Din cuprinsul articolului
Pepenele verde este Viagra naturlă pentru bărbați, spun medicii. Fructele și legumele coapte ne atrag datorită culorilor și aromelor. Fiecare dintre ele are proprietățile sale vindecătoare și benefice pentru organism. Prin urmare, este bine să profităm de acest dar al naturii și să ne încărcăm organismul cu vitaminele și elementele necesare.
Dr. Darina Angelova vorbește despre beneficiile pentru sănătate ale fructelor și legumelor
Fructele și legumele sunt extrem de utile pentru sănătatea noastră. Dar cu ce anume ne ajută ei? Să începem cu roșiile.
„Roșiile sunt extrem de valoroase ca hrană, deoarece, pe de o parte, sunt foarte proaspete și plăcute la gust, pe de altă parte, sunt bogate în vitamina C. Efectul lor anticancerigen se datorează licopenului, puterii de care se înmulțește în timpul tratamentului termic (deci este mai bine descompus și absorbit)”, explică Dr. Darina Angelova.
Pe langa vitamina C si licopen, ce substante utile contin rosiile?
„Conțin celuloză foarte fragedă. Iar persoanele care au boli gastro-intestinale pot curăța coaja, îndepărta semințele și le pot mânca calm. Unii pacienți cu astfel de boli au impresia că nu pot mânca fructe și legume, inclusiv roșii, și se privesc de ele și, de fapt, îi ajută să vindece bolile în cauză. Este caracteristic roșiilor că atunci când se coace la soare, nitrații își pierd proprietățile nocive. Roșiile de soare sunt sigure în acest sens și foarte gustoase. În plus, ne încarcă cu antioxidanți, fitochimice etc”, mai spune medicul.
Roșii cu brânză. Este această combinație adecvată și sănătoasă?
„Practic, în această combinație, brânza este partea mai problematică, deoarece conține mult colesterol și este grasă. În plus, în interiorul acestuia se formează otrăvuri de cadavre în timpul fermentației. Hipocrate a scris chiar despre brânză ca o cauză a migrenelor, a vârfurilor, a hipertensiunii, a aterosclerozei… Este doar un produs riscant.
De aceea noi, nutriționiștii, recomandăm ca brânza și cașcavalul să fie consumate în cantități destul de reduse. În loc de brânză, puteți adăuga măsline în salată. Deși este mai bine pentru o persoană să mănânce roșii și brânză decât carne, de exemplu”, mai spune medicul
Alte legume preferate pentru sezon sunt vinetele si ardeii
„Cunoscute de mult pentru frumusețea lor mov, strălucitoare, precum și pentru gustul și textura unică, vinetele sunt disponibile pe tot parcursul anului, dar rămân la cel mai bun grad în perioada august-octombrie, când sunt în sezon. Doar 100 de grame din această minunată legumă conține peste 80 de nutrienți utili. Deși în concentrații scăzute, ele compensează cu o mare varietate. Aceste 100 de grame contin: fibre, mangan, molibden, potasiu, folati, vitamina K, triptofan, vitamina C, magneziu, cupru.
Ca un plus la o paletă bogată de vitamine și minerale, vinetele conține și fitonutrienți importanți care au proprietăți antioxidante dovedite. Unii dintre ei sunt compuși fenolici, cum ar fi acizii cafeic și clorogeni, iar o altă parte sunt flavonoide”
Ca antioxidant activ, protejează membranele celulare de daune multiple. Pe lângă creier, nasunina este utilă și pentru sistemul circulator. S-a demonstrat că scade colesterolul din sânge și plăcile sale în zone cheie, cum ar fi aorta. În plus, are un efect relaxant asupra pereților vaselor de sânge, îmbunătățind circulația sângelui prin scăderea semnificativă a tensiunii arteriale.
Hai sa punem si desertul pe masă, o felie de pepene verde și una de pepene galben. Este adevărat că pepenele verde este Viagra naturală pentru bărbați?
„Da, așa este – pepenele verde este un Viagra naturală pentru bărbați. Acest lucru se datorează faptului că este dulce (are zahăr de fructe util și drăguț), conține multă apă endogenă, care are un efect benefic și asupra organelor genitale.
Pe lângă apă, miezul este bogat și în vitamina C, potasiu, fibre. De asemenea, conține vitaminele A, B1, B2, precum și mangan, fier, magneziu și nichel.
Conținutul de licopen îl face un antioxidant puternic. Pepenele verde este util pentru anemie deoarece stimulează formarea sângelui, pentru gută, artrită, ateroscleroză, reumatism, gastrită, ulcere gastrice și duodenale, boli ale ficatului și vezicii urinare, hipertensiune arterială, boli de inimă, sângerări nazale și obezitate. Sucul și partea moale din pepene verde sunt un diuretic eficient. În plus, conținutul de fibre din partea moale scade nivelul de colesterol „rău” din organism, iar sucul curăță eficient ficatul și rinichii de zgură, favorizează dizolvarea sărurilor, previne formarea pietrelor la rinichi, potolește perfect setea. și ajută la constipație.
Se spune că pepenele galben face părul strălucitor, ochii tineri, buzele proaspete, dorințele puternice și posibilitățile împlinite. Melonul galben conține mai multă vitamina C decât pepenele verde. Celuloza din ea are un efect bun asupra florei stomacului, ajută la eliminarea colesterolului dăunător și îmbunătățește digestia.
Nu trebuie uitat că pepenele galben se mănâncă cel mai bine singur, în afara meselor. Curăță foarte bine organismul de toate toxinele și impuritățile”, conchide medicul.