Medic: patru alimente antiinflamatoare care reduc riscul de cancer

Inflamația cronică netratată poate provoca leziuni ADN-ului și poate duce la cancer, dar anumite alimente pot ajuta la oprirea vinovatului, potrivit unui medic.

Din păcate, cancerul scurtează mult prea multe vieți, iar statisticile sumbre nu par să se îmbunătățească în curând.

Din fericire, o dietă sănătoasă este una dintre cele mai mari arme pe care le poți adăuga la arsenalul tău de protecție împotriva bolii potențial mortale.

Deși niciun aliment specific nu poate garanta prevenirea cancerului, alimentele antiinflamatoare pot contribui la reducerea riscului, potrivit doctorului Sunni Patel, de la Dish Dash Deets.

Medicul a explicat că inflamația cronică este legată de un risc crescut de dezvoltare a cancerului.

Vestea bună este că o dietă cu o varietate de alimente antiinflamatoare poate ajuta la oferirea protecției.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

1. Fructe de pădure

De la afine la zmeură, fructele de pădure sunt pline de antioxidanți precum antocianine și vitamina C, care pot ajuta la reducerea inflamației.

„Antioxidanții ajută la neutralizarea moleculelor dăunătoare numite radicali liberi, care pot provoca stres oxidativ și pot declanșa inflamația”, a spus dr. Sunni.

În plus, se crede că deteriorarea celulelor cauzată de radicalii liberi și stresul oxidativ joacă, de asemenea, un rol în dezvoltarea cancerului.

Prin urmare, consumul de mulți antioxidanți ar putea contribui la perturbarea acestor procese subiacente dăunătoare.

2. Pește gras

Plin de acizi grași omega-3, peștele precum somonul, macroul și sardinele oferă mai mult decât un gust plăcut.

Dr Sunni a spus: „S-a demonstrat că Omega-3 reduce inflamația influențând producția anumitor molecule inflamatorii.”

Prin urmare, medicul a recomandat să țintiți cel puțin o dată pe săptămână o porție de 100 până la 120 de grame de pește gras.

3. Nuci și semințe

Dr Sunni a explicat că migdalele, nucile, semințele de chia și semințele de in sunt exemple de nuci și semințe care conțin grăsimi sănătoase și antioxidanți, ajutând la reducerea inflamației.

4. Cerealele integrale

De la orez brun la quinoa și ovăz la grâu integral, cerealele integrale sunt bogate în fibre și diverși nutrienți care pot contribui la scăderea nivelului de inflamație.

Dr Sunni a spus: „Fibrele pot promova un microbiom intestinal sănătos, care joacă un rol în funcția imunitară și în reglarea inflamației”.

Medicul a recomandat să introduceți în alimentașue cel puțin jumătate din aportul de cereale integrale.

„În funcție de nevoile dumneavoastră calorice, acestea ar putea fi în jur de trei până la cinci porții pe zi”, a adăugat el.

 

 

Recent Posts

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

6 minute ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

37 de minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

o oră ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

2 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

3 ore ago

Citeste si: