Din cuprinsul articolului
Cancerul este un grup de peste 100 de boli diferite. Se poate dezvolta aproape oriunde în corp.
Celulele sunt unitățile de bază care alcătuiesc corpul uman. Celulele cresc și se divid pentru a forma celule noi, pe măsură ce organismul are nevoie de ele. De obicei, celulele mor atunci când îmbătrânesc sau sunt deteriorate. Apoi, celulele noi le iau locul.
Cancerul începe atunci când modificările genetice interferează cu acest proces ordonat. Celulele încep să crească necontrolat. Aceste celule pot forma o masă numită tumoare. O tumoare poate fi canceroasă sau benignă. O tumoare canceroasă este malignă, ceea ce înseamnă că se poate dezvolta și se poate răspândi în alte părți ale corpului. O tumoare benignă înseamnă că tumora poate crește, dar nu se va răspândi.
Unele tipuri de cancer nu formează o tumoare. Acestea includ leucemiile, majoritatea tipurilor de limfom și mielomul.
Cancerul este o boală care afectează, la nivel mondial, milioane de oameni, fapt pentru care un medic oncolog atrage atenția că un aliment ar trebui să dispară definitiv din dieta noastră, întrucât este otravă.
Este vorba despre carnea procesată, despre care medicul Cătălin Costovici spune că este extrem de nocivă pentru sănătate, potrivit Romania Tv.
”Carnea procesată trebuie să dispară din alimentația oricăruia dintre noi: salamurile, cârnații, crenvurștii, parizerul, mezelurile cu carnea mărunțită. Este cea mai nenorocită, e otravă, pentru că procesarea în sine înseamnă și niste stabilizatori, coloranți, celebrele E-uri. Iar efectul lor e cumulativ în timp și, în zeci de ani, aceste efecte sunt otravă pe pâine”, a atras atenția medicul Costovici.
Dovezile care leagă alimentele procesate de probleme grave de sănătate precum cancerul și chiar moartea continuă să crească.
O pereche de studii publicate evidențiază riscul de a consuma în mod frecvent alimente precum hot-dogs, cârnați, salam, brânză, suc și cartofi prăjiți.
Primul studiu, care a analizat peste 24.000 de adulți din Italia, a constatat că cei care consumau alimente ultraprocesate în cantități mari aveau un risc mai mare de deces în general și de mortalitate prin boli de inimă în special, în comparație cu persoanele care au mâncat mai puține alimente în această categorie.
Al doilea studiu a urmărit peste 200.000 de lucrători din domeniul sănătății din SUA pe o perioadă de 24 până la 28 de ani și a constatat că bărbații care consumau o mulțime de alimente ultraprocesate – mai mult de nouă porții pe zi, în medie – au un risc cu 29% mai mare de a cancer colorectal decât bărbații care au mâncat aproximativ trei porții zilnice.
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…