Din cuprinsul articolului
Un anumit tip de brânză, care este considerată de mulți un produs consumat în timpul regimului alimentar, așa cum era numit regimul dietetic al oamenilor bolnavi, și care, în fapt, este un super-aliment.
Dr. Mihaela Bilic a evidențiat, într-o postare făcută pe Facebook, de ce trebuie să acordăm mai mult credit acestui tip de brânză.
”Cine știe ce este urda?
Pe vremuri, când dietetic mâncau doar oamenii bolnavi, în meniul post-hepatită erai îndopat cu brânză de vaci. Era slabă, fără gust și fără sare, dar extrem de nutritivă și ușor de digerat. Iar pentru cei cu probleme de inimă și colesterol crescut era indicată urda, cea mai neobișnuită formă de brânză.
Urda, o știu ciobanii, este un produs care se obține din coagularea zerului rămas după fabricarea altor forme de brânză (telemea, cașcaval, brânză de vaci)…..
Mult timp urda a fost considerată un fel de brânză de mâna a doua, fără gustul și savoarea pe care le are telemeaua. Obținută prin coagularea proteinelor rămase în zer, urda este considerată în prezent o super-brânză, cu virtuți ce sunt la mare modă: are multe proteine, puțină grăsime și sare mai deloc”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.
”…Acum există și în România producători care fac urdă tip ricotta, are consistență untoasă fără să fie grasă, e fină și delicată, cu un gust de lapte fiert în tuci la foc de lemne…”, conchide dr. Mihaela Bilic.
Așadar, urda este un produs lactat obținut prin coagularea laptelui de vacă sau capră. Are o textură moale și granuloasă și poate fi consumată în diferite moduri, fie ca atare, fie în diverse rețete culinare.
Beneficiile urdei pentru sănătate includ:
Bogată în proteine: Urda este o sursă bogată de proteine, care sunt esențiale pentru dezvoltarea și repararea țesuturilor din organism. Consumul de alimente bogate în proteine ajută la menținerea unei mase musculare sănătoase și susține o bună funcționare a sistemului imunitar.
Cu toate aceste beneficii pentru sănătate, urda poate fi inclusă cu succes într-o alimentație sănătoasă și echilibrată. Este important să alegi o urdă de calitate și să o consumi cu moderatie, în cadrul unei diete variate.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…