Medic: Nu vă atingeți de aceste alimente dacă suferiți de hipertensiune arterială

Din cuprinsul articolului

Hipertensiunea arterială este o afecțiune care crește riscul de boli cardiovasculare sau de boli renale. Alimentele pot ajuta și chiar trata hipertensiunea prin eliminarea anumitor alimente care cresc tensiunea arterială. 

Reducerea de sare

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Clorura de sodiu (NaCl) este principala sursă de sodiu din alimente, care crește tensiunea arterială.

Sarea este conținută în cantități semnificative în alimentele conservate, cum ar fi murăturile, varza murată, măslinele, condimentele lichide, conservele de fructe și legume, sosurile și altele.

Atunci când alegeți produse la magazin, este important să verificați eticheta și să le alegeți pe cele cu conținut mai mic de sare. Când faceți conserve și murături de casă, este indicat să reduceți sarea, iar la gătit, să adăugați mai puțină sare, încercând să îmbunătățiți gustul preparatului cu condimente.

Cum se reduce sarea

Produsele din carne procesată, cum ar fi cârnații, cârnații, slănina, salamul, produsele din pește conservate și salatele de pește conțin sare adăugată ca conservant și condiment. Alegeți produse din carne proaspătă de origine garantată și pregătiți-le cu mai puțină sare adăugată.

Alimentele bogate în grăsimi, cum ar fi prăjiturile, produsele de patiserie, prăjiturile, chipsurile, conservele de carne și produsele făcute cu unt sau untură, pot crește colesterolul din sânge și trigliceridele la niveluri periculos de ridicate.

Acest proces poate duce la dezvoltarea aterosclerozei, o boală în care vasele de sânge se îngustează și se blochează din cauza depozitelor de grăsime și colesterol pe pereții lor.

Vasele înfundate restricționează fluxul de sânge către creier și alte părți ale corpului, ceea ce poate duce la afecțiuni critice, cum ar fi insuficiența cardiacă sau accidentul vascular cerebral.

Evitați și sosurile și condimentele făcute cu grăsime. Uneori este greu să renunți la prăjit, dar există alternative precum coacerea, grătarul, tigaia sau grătarul, înăbușirea și alte metode de gătit. Unele dintre rețetele tradiționale care sunt de obicei prăjite pot fi adaptate pentru a fi gătite în cuptor folosind hârtie de copt pentru a preveni lipirea.

 

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

3 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

4 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

4 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

4 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

5 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

5 ore ago

Citeste si: