Medic: Nu vă atingeți de aceste alimente dacă suferiți de hipertensiune arterială

Din cuprinsul articolului

Hipertensiunea arterială este o afecțiune care crește riscul de boli cardiovasculare sau de boli renale. Alimentele pot ajuta și chiar trata hipertensiunea prin eliminarea anumitor alimente care cresc tensiunea arterială. 

Reducerea de sare

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Clorura de sodiu (NaCl) este principala sursă de sodiu din alimente, care crește tensiunea arterială.

Sarea este conținută în cantități semnificative în alimentele conservate, cum ar fi murăturile, varza murată, măslinele, condimentele lichide, conservele de fructe și legume, sosurile și altele.

Atunci când alegeți produse la magazin, este important să verificați eticheta și să le alegeți pe cele cu conținut mai mic de sare. Când faceți conserve și murături de casă, este indicat să reduceți sarea, iar la gătit, să adăugați mai puțină sare, încercând să îmbunătățiți gustul preparatului cu condimente.

Cum se reduce sarea

Produsele din carne procesată, cum ar fi cârnații, cârnații, slănina, salamul, produsele din pește conservate și salatele de pește conțin sare adăugată ca conservant și condiment. Alegeți produse din carne proaspătă de origine garantată și pregătiți-le cu mai puțină sare adăugată.

Alimentele bogate în grăsimi, cum ar fi prăjiturile, produsele de patiserie, prăjiturile, chipsurile, conservele de carne și produsele făcute cu unt sau untură, pot crește colesterolul din sânge și trigliceridele la niveluri periculos de ridicate.

Acest proces poate duce la dezvoltarea aterosclerozei, o boală în care vasele de sânge se îngustează și se blochează din cauza depozitelor de grăsime și colesterol pe pereții lor.

Vasele înfundate restricționează fluxul de sânge către creier și alte părți ale corpului, ceea ce poate duce la afecțiuni critice, cum ar fi insuficiența cardiacă sau accidentul vascular cerebral.

Evitați și sosurile și condimentele făcute cu grăsime. Uneori este greu să renunți la prăjit, dar există alternative precum coacerea, grătarul, tigaia sau grătarul, înăbușirea și alte metode de gătit. Unele dintre rețetele tradiționale care sunt de obicei prăjite pot fi adaptate pentru a fi gătite în cuptor folosind hârtie de copt pentru a preveni lipirea.

 

Recent Posts

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

16 minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

35 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

56 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Citeste si: