Din cuprinsul articolului
Dr. David Hyatt – fost director al Institutului Național de Oncologie din Franța, profesor la Universitatea „Pierre și Marie Curie” din Paris,autorul cărții „Dietă anticancer, spune ce alimente trebuie să le consumăm pentru a ne proteja de boli periculoase.
Cu toate acestea, potrivit medicului, doar schimbarea dietei nu este suficientă pentru a preveni procesele maligne. Despre ce altceva trebuie să schimbăm în viața noastră pentru a reduce riscurile de cancer, spune prof. David Hyatt.
„Nu are sens să-ți schimbi radical întregul meniu. Trebuie doar să încerci să folosești toate metodele inovatoare care apar.
De exemplu, în loc de zahăr, adăugați aspartam sau alți îndulcitori la ceai sau cafea. Persoanele care doresc să slăbească încep să numere caloriile. Nu cred că aceasta este o metodă de lucru. Controlul caloriilor este greu.
Este mult mai ușor să alegi alimente cu un indice glicemic scăzut. Indicele glicemic este capacitatea alimentelor de a induce secreția de insulină, iar dacă este ridicat, nivelul de insulină crește imediat după masă, ceea ce poate provoca dezvoltarea diabetului.
Și după un timp destul de scurt, începe hipoglicemia: nivelul zahărului din sânge scade, ceea ce te face să simți foame și să mănânci mai mult. Prin urmare, este necesar să ne uităm la acest index în produse.
De exemplu, pepenele verde are un indice glicemic ridicat, deși conține puține calorii și multă apă, este mai bine să nu abuzați de astfel de alimente.
Dacă nu gătiți complet pastele, adică. începeți să mâncați alimente cu un indice scăzut, vă veți umple rapid, deoarece eliberarea de insulină va fi scăzută. Alegeți și orezul cu indice glicemic scăzut – de exemplu, soiul basmati”, afirmă medicul.
Abuzul de sare este unul dintre principalii factori de risc pentru dezvoltarea bolilor. Cum să-i reduc consumul?
„Cu cât mâncăm mai multă sare, cu atât este mai mare riscul de cancer de stomac, evenimente cardiovasculare, pietre la rinichi și osteoporoză.
Abuzul de sare poate provoca modificări ale imunității și apariția bolilor autoimune. Astăzi există alternative la sarea de masă. De exemplu, sărurile minerale din zăcăminte conțin cantități semnificativ mai mici de clorură de sodiu sau de amoniu”, mai spune medicul.
„Unul dintre principiile principale este de a respecta sezonalitatea. De exemplu, fără roșii iarna și portocale vara – acestea prezintă riscul de melanom.
Există un studiu interesant în rândul a 60 de mii de femei, care a durat 5 ani: în acest timp, semnele de melanom au apărut la 2700 dintre ele.
Principalul cancerigen s-a dovedit a fi sucul de portocale, care conține o substanță numită psoralen – care face pielea sensibilă la radiațiile UV cancerigene de la soare sub influența fotonilor.
Bunicii nostri au baut suc de portocale doar in sezonul de iarna, acum este disponibil in orice perioada a anului si acesta este un trend periculos.
Recomand un cocktail: 10% ghimbir, 40% suc concentrat de rodie si restul portocale. Un alt smoothie sănătos: 60% suc de rodie, 30% măr verde, 10% ghimbir, plus turmeric și piper negru.
Cantitatea de mâncare ar trebui să corespundă consumului de energie. Mănâncă cât cheltuiești sau vei câștiga kilograme în plus.
Și obezitatea, așa cum am spus deja, creează un risc foarte mare de apariție a diferitelor tipuri de cancer și boli cardiovasculare. Ar trebui să aveți pește în dietă de două ori pe săptămână – și de preferință pește local. De asemenea, mâncați carne – iepure, vită, nu porc gras.
Obiceiurile alimentare provoacă dezvoltarea cancerului. Puteți mânca orice doriți, dar conținutul alimentelor individuale trebuie totuși reglementat.
De exemplu, carnea roșie. În plus, ar trebui să fii mai atent la unele tipuri de pești, în special peștii răpitori: somonul, halibutul – conțin niveluri ridicate de cadmiu, ceea ce crește și riscul de cancer”, conchide profesorul.
Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…
De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…
Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…