Din cuprinsul articolului
În cazul copiilor, până la o anumită vârstă, anumite medicamente nu sunt indicate. Acestea pot provoca reacții adverse sau pot conține substanțe pe care organismul copiilor nu este pregătit să le integreze în mod corespunzător.
Când vine vorba de tratamentul adulților, există o gamă largă de medicamente potrivite pentru aproape orice afecțiune. În cazul copiilor, însă, variantele sunt mai restrânse. Medicamentele destinate copiilor sunt adaptate nevoilor organismului, care poate fi sensibil la anumite substanțe pe care adulții le pot folosi în siguranță.
Un astfel de medicament este aspirina. Aceasta nu este indicată pentru copiii și adolescenții până în 18 ani, întrucât poate afecta diferite organe, având un potențial letal.
Vasi Rădulescu, medic, a explicat motivele pentru care aspirina nu trebuie administrată copiilor până în 18 ani, potrivit DC News.
„Știați că banala aspirină vă poate omorî copiii?Am primit un mesaj și m-am întristat: o doamnă îi dăduse micuțului aspirină pentru a scădea febra, pentru că asta avea prin gospodărie. Febra revenea și mă întreba ce mai putea face… Trebuie să știți două lucruri mari și late aici:
1. Nu dați aspirină copiilor până la 18 ani! La salicilați, copiii pot face fenomen Reye, cu afectare gravă a ficatului, rinichilor, creierului și risc mare de deces. Atenție la orice alt preparat care conține salicilați, inclusiv la conserve care pot avea așa ceva.
2. Febra se scade cu paracetamol sau ibuprofen, cu măsuri auxiliare (împachetări mai reci), cu controlul eficient al afecțiunii de bază. Nu cu aspirină la copii! Nici cu usturoi sau cu frunze de margaretă, dar pe acestea cred că le știți deja.
Încercați să nu dați paracetamol și ibuprofen în aceeași perioadă, pentru că pot suma efectele adverse. Mergeți pe ce funcționează, dar un agent antitermic, nu ambele.
Rețineți mai ales punctul 1. Ar trebui să-l cunoască toată lumea. Orice situație particulară se discută atent cu medicul”, a explicat specialistul.
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…