Din cuprinsul articolului
Nutriționistul Kruttika Nanavati notează că „inflamația stomacului, cunoscută și sub numele de gastrită, este o afecțiune incomodă și potențial periculoasă care poate fi cauzată nu numai de consumul anumitor alimente, ci și de consumul anumitor băuturi, în special dimineața”.
Expertul explică faptul că acest lucru este valabil pentru băuturile cu cofeină și cele zaharoase.
Dr. Nanavati notează că problemele gastrice apar atunci când mucoasa stomacului se inflamează din cauza iritațiilor sau a infecțiilor bacteriene sau a contactului direct cu ingrediente alimentare acide.
Simptomele pot include dureri abdominale, greață, vărsături, pierderea poftei de mâncare sau balonare. Gastrita poate duce la ulcere și hemoragii interne.
O cauză a problemelor stomacale este reprezentată de lichidele pe care le bem dimineața. Nutriționistul a spus că sucul și cafeaua afectează grav stomacul.
„Băuturile cu cofeină, precum cafeaua, ceaiul și băuturile energizante, sunt cunoscute pentru că provoacă inflamații ale stomacului”, a precizat Dr. Kruttika Nanavati. Ea adaugă că cofeina din aceste băuturi poate irita mucoasa stomacului și poate duce la probleme digestive. Aceste băuturi provoacă aciditate. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să renunțați la cafea, dar dacă aveți probleme cu inflamația, aceasta ar trebui consumată cu precauție.
Băuturile îndulcite, cum ar fi sucul sau apa minerală, duc la inflamarea stomacului. „Zahărul din aceste lichide poate crește producția de acid gastric, ceea ce duce la iritații și inflamații”, a spus nutriționistul.
În plus, consumul acestora duce la consecințe negative pentru sănătatea orală. Acesta conține bacterii care se hrănesc cu zahăr și produc substanțe chimice care pot distruge smalțul dinților, iar acidul din sucuri face ca apariția cariilor dentare să fie și mai probabilă.
Cu fiecare înghițitură de suc, începe o reacție distructivă care durează aproximativ 20 de minute. Dacă bei sucuri pe tot parcursul zilei, dinții tăi sunt atacați constant.
De asemenea, băuturile carbogazoase conțin fructoză, care poate duce la afectarea ficatului. Glucoza și fructoza sunt cei doi compuși principali prezenți în zahărul rafinat.
Celulele corpului nostru pot metaboliza cu ușurință glucoza, dar numai ficatul poate metaboliza fructoza. Prin urmare, consumul excesiv de sucuri zaharoase poate duce la supraîncărcarea cu fructoză. Ca urmare, ficatul transformă această fructoză în grăsime care este stocată în el. Acest lucru poate duce la o boală severă de ficat gras.
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…