Din cuprinsul articolului
Laptele este considerat un produs sănătos. Mulți îl beau pentru a-și reface cantitatea de calciu din organism. Ce se întâmplă cu articulațiile persoanelor care beau prea mult lapte?
Nutriționistul Elena Solomatina a îndemnat să nu exagereze. Motivul este conținutul de lactoză (zahărul din lapte) din lapte. Acest element este dăunător pentru articulații. Medicul subliniază că orice alimente și băuturi dulci care duc la probleme de sănătate sunt dăunătoare.
Dr. Solomatina ne împărtășește și o serie de alte produse care afectează negativ starea articulațiilor. Expertul adaugă că trebuie evitate alimentele prăjite. Adevărul este că în astfel de alimente există glicații care afectează negativ articulațiile. Consumul lor regulat duce la dureri și la slăbirea aparatului osos-articular. În plus, ar trebui evitat și alcoolul. Acele alimente care conțin multă sare sunt, de asemenea, dăunătoare pentru articulații. O cantitate mare de cafea și de băuturi cu cofeină, precum și bulionul bogat în grăsimi vor afecta, de asemenea, negativ starea organismului.
Nici măcar nu trebuie să ne gândim la produse artificiale sau la alimente procesate chimic pentru apariția cancerului, ci la unele alimente extrem de comune și de larg consum care pot avea același efect.
Acesta este cazul laptelui. În timp ce mulți medici și autorități internaționale insistă asupra bogăției sale în calciu, cercetătorii de la Universitatea Harvard din Statele Unite pun la îndoială rolul său ca sursă principală a acestui nutrient, susținând că alte produse naturale îl pot înlocui cu ușurință.
În plus, același studiu al universității americane sugerează că un consum ridicat ar putea crește riscul de cancer de prostată și ovarian. În plus, oamenii de știință în cauză au stabilit că aportul zilnic de produse lactate crește nivelul de grăsimi saturate și de vitamina A, ceea ce face ca oasele să își piardă din rezistență.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…