Sari la conținut

Medic: Nici măcar nu puteți ghici ce se întâmplă cu articulațiile oamenilor care beau prea mult lapte

beneficii lactate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Laptele, cel mai controversat aliment

Laptele este considerat un produs sănătos. Mulți îl beau pentru a-și reface cantitatea de calciu din organism. Ce se întâmplă cu articulațiile persoanelor care beau prea mult lapte?

Nutriționistul Elena Solomatina a îndemnat să nu exagereze. Motivul este conținutul de lactoză (zahărul din lapte) din lapte. Acest element este dăunător pentru articulații. Medicul subliniază că orice alimente și băuturi dulci care duc la probleme de sănătate sunt dăunătoare.

Dr. Solomatina ne împărtășește și o serie de alte produse care afectează negativ starea articulațiilor. Expertul adaugă că trebuie evitate alimentele prăjite. Adevărul este că în astfel de alimente există glicații care afectează negativ articulațiile. Consumul lor regulat duce la dureri și la slăbirea aparatului osos-articular. În plus, ar trebui evitat și alcoolul. Acele alimente care conțin multă sare sunt, de asemenea, dăunătoare pentru articulații. O cantitate mare de cafea și de băuturi cu cofeină, precum și bulionul bogat în grăsimi vor afecta, de asemenea, negativ starea organismului.

lapte, beneficii pentru sanatate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Băutura servită la micul dejun care crește riscul de cancer

Nici măcar nu trebuie să ne gândim la produse artificiale sau la alimente procesate chimic pentru apariția cancerului, ci la unele alimente extrem de comune și de larg consum care pot avea același efect.

Acesta este cazul laptelui. În timp ce mulți medici și autorități internaționale insistă asupra bogăției sale în calciu, cercetătorii de la Universitatea Harvard din Statele Unite pun la îndoială rolul său ca sursă principală a acestui nutrient, susținând că alte produse naturale îl pot înlocui cu ușurință.

În plus, același studiu al universității americane sugerează că un consum ridicat ar putea crește riscul de cancer de prostată și ovarian. În plus, oamenii de știință în cauză au stabilit că aportul zilnic de produse lactate crește nivelul de grăsimi saturate și de vitamina A, ceea ce face ca oasele să își piardă din rezistență.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel