Categories: Stil de viaţă

Medic: Nici cea mai grasă carne nu îți va crește colesterolul dacă o mănânci cu asta

Friptura de miel este vedeta zilei de Paște și este nelipsită de pe mesele românilor în această zi specială. Friptura de miel este considerată un simbol al sărbătorii Pascale, fiind preparată cu multă atenție și dragoste de către gospodinele din toată țara.

Carnea de miel este considerată una dintre cele mai gustoase și apreciate tipuri de carne, fiind foarte sănătoasă și bogată în nutrienți. Pentru a pregăti o friptură de miel delicioasă și suculentă, este important să alegi o bucată de carne proaspătă, de calitate și să o condimentezi adecvat. Însă, potrivit medicilor, dacă o mânânci cu leurdă nu îți va crește colesterolul.

Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Cel mai adesea, în timpul sărbătorilor de mai, felul principal este mielul , care este extrem de gras. Un exces de carne prăjită în dietă este foarte dăunător sănătății, dar multor persoane le este greu să controleze cantitatea pe care o consumă în această perioadă.

Nutriționistul Elena Solomatina ne împărtășește cu ce trebuie consumat grătarul, precum și preparatele din carne grasă, pentru a ajuta tractul gastro-intestinal să absoarbă cantitatea mare de proteine ​​animale fără a provoca o creștere a colesterolului.

Cu ce ​​ierburi ar trebui să mănânci carne de miel

 

sursa foto: doc.ro

Majoritatea medicilor sunt de acord că garnitura ideală pentru grătar sunt legumele cu frunze verzi. Usturoiul sălbatic este cel mai potrivit, este convinsă dr. Elena Solomatina.

Nutriționistul își amintește că usturoiul sălbatic are un gust picant. Prin urmare, atunci când se consumă această legumă cu frunze verzi, se eliberează mult suc gastric. Expertul notează că în acest fel sarcina asupra tractului gastrointestinal devine mai mică. În plus, usturoiul sălbatic este bogat în fibre, subliniază dr. Elena Solomatina.

„Fibrele alimentare solide sunt capabile să „absoarbă” excesul de grăsime și colesterol dacă o persoană a mâncat prea multă carne prăjită”, spune specialistul.

Usturoiul sălbatic sau leurda, așa cum este cunoscută la noi, conține un număr mare de elemente utile care sunt necesare pentru funcționarea normală a multor sisteme și organe vitale. Această legumă cu frunze verzi are un indice glicemic scăzut (15) și un conținut scăzut de calorii (nu mai mult de 40 kcal la 100 g).

Practic nu există grăsimi în compoziție, 7 g sunt carbohidrați, 2,5 g sunt proteine. Planta conține mai mult de 85% apă. Este bogat în vitamine din grupele B, PP, C și A, precum și în oligoelemente precum fluor, potasiu, fier, sulf, calciu, iod și cupru. În plus, compoziția include următoarele elemente: aminoacizi Uleiuri esentiale fitoncide fibre dietetice acizi organici, potrivit Actualno.

Recent Posts

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

19 minute ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

49 de minute ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

o oră ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

2 ore ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

2 ore ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

3 ore ago

Citeste si: